Weber nu exclude revenirea lui Cârciumaru la primărie

Deputatul PSD Mihai Weber surprinde din nou. După ce a exclus o candidatură a lui Cosmin Popescu la Primăria Târgu Jiu, Weber vorbeşte acum de o posibilă candidatură a lui Florin Cârciumaru. Weber şi Cosmin Popescu vor candida în tandem la conducerea PSD Gorj, de unde Cârciumaru va fi tras pe linie moartă. Alegerile ar putea avea loc în septembrie.

Reporter: De ce durează atât găsirea unui candidat al PSD la Primăria Târgu Jiu?

Mihai Weber: Nu putem să mergem pentru funcţia de primar cu o persoană care nu are nimic în spate. Trebuie să aibă o anumită notorietate, o anumită experienţă profesională, să fi demonstrat ceva în viaţa lui. Cred că acestea sunt elementele care ar contura profilul viitorului primar.

Rep.: Florin Cârciumaru ar putea candida din nou?

M.W.: Să ştiţi că este o variantă. Foarte multă lume îl regretă pe domnul Cârciumaru, dar decizia îi aparţine domniei sale. Cred că întrebarea trebuie să i-o puneţi dânsului, dacă vrea să mai candideze. Din câte am înţeles, nu şi-ar mai dori, pentru că are o vârstă, are o experienţă şi trebuie să facă un pas în lateral. Aşa cum a spus şi dânsul, din 2020 îşi doreşte altceva decât funcţia de primar.

Rep.: Vor mai fi alegeri în PSD Gorj?

M.W.: În toată ţara vor avea loc alegeri începând cu luna septembrie. Nu ştiu exact calendarul, dar vor fi alegeri din septembrie în primul rând în cele 18 organizaţii judeţene care au conduceri interimare. Vor urma şi celelalte organizaţii, se doreşte să se facă alegeri în toată ţara, pentru că trebuie pregătite echipe noi, echipe care trebuie să intre în bătăliile electorale din 2019 şi 2020.

Rep.: Care este relaţia dvs. cu Aurel Popescu, care a spus că nu se pot face alegeri în partid?

M.W.: Relaţia este una foarte bună, profesională, principială. Aceea a fost părerea lui, o părere personală, nu a vorbit în numele organizaţiei.

Rep.: Rămâne bătut în cuie că veţi candida în tandem cu Cosmin Popescu?

M.W.: Am conturat echipa de conducere şi urmează să discutăm şi echipa de vicepreşedinţi şi şefii de departamente. Avem nevoie de un alt suflu, trebuie să discutăm cu fiecare în parte, cu fiecare coleg pe care l-am dori într-o anumită funcţie, dacă şi persoana respectivă doreşte. După ce vom avea stabilite alegeri, umblăm şi la echipa de vicepreşedinţi şi şefi de departamente. Aceste departamente sunt pe domenii şi trebuie să existe în orice organizaţie. Mare parte din oamenii care sunt acum sigur că vor rămâne, dar sunt şi cazuri în care unele locuri sunt libere, alţii nu îşi mai doresc, nu şi-au manifestat intenţia de a continua. Punctual însă vom discuta atunci, acum doar ne creionăm o direcţie.

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: