Weber: Nu înţeleg nemulţumirea primarilor. Au vrut primar, au primar pe listă!

Deputatul Mihai Weber nu găseşte nicio explicaţie pentru revolta primarilor, care a avut loc joi, la sediul PSD. Într-un interviu acordat la Radio Infinit, Weber spune că primarii şi-au dorit un reprezentant pe listă şi-l au pe Florin Cârciumaru. Deputatul era convins că listele lui Dragnea nu vor fi modificate, ceea ce s-a şi confirmat.

Rep.: Zeci de primari PSD îl vor pe Ion Călinoiu candidat. Cum vedeţi revolta primarilor?
M.W.: Am înţeles un lucru: glasul primarilor a fost ascultat. Primarii din Gorj au susţinut de-a lungul timpului că vor ca un primar să-i reprezinte în Parlament, iar domnul Cârciumaru este cel mai reprezentativ primar al judeţului Gorj. Se află pe lista PSD Gorj, la Senat. Nu înţeleg care mai este nemulţumirea.

Rep.: Nemulţumirea e că Ion Călinoiu nu e pe primul loc la Senat?
M.W.: Nu înţeleg de ce, pentru că toate nemulţumirile primarilor au fost privitor la reprezentarea lor. Eu ştiu că nemulţumirea primarilor era că nu aveau un reprezentant în Parlament, acum îl au. Pune cineva la îndoială faptul că domnul Cârciumaru nu este cel mai reprezentativ primar al judeţului? Deci primarii au obţinut ceea ce şi-au dorit. Dacă acum o sucesc, este cu totul altceva.

Rep.: Credeţi că domnul Dragnea va mai schimba ceva?
M.W.: Cu siguranţă, nu! Este totul validat, votat, în Comitetul Executiv Naţional. Comitetul Executiv Naţional este forul suprem care semnează şi aprobă listele, nu este niciun fel de cale de a se modifica vreo listă la vreun judeţ. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt bătute în cuie.

Rep.: De mulţi ani nu a mai fost, la Gorj, o aşa revoltă a primarilor?
M.W.: Nu ştiu ce să vă spun. Fiecare om poate să acţioneze cum crede de cuviinţă, totul trebuie făcut statutar. Acum PSD Gorj este cel care trebuie să mobilizeze oamenii, iar printr-un vot covârşitor să câştigăm alegerile de la parlamentare. Toate aceste nemulţumiri nu trebuie să existe acum.

Vizualizări: 704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: