Week-end cu şosele însângerate

Poliţiştii şi echipajele de la Ambulanţă au avut de lucru din plin la sfârşitul săptămânii trecute, pe diferite drumuri din judeţ producându-se accidente rutiere care puteau fi evitate dacă şoferii erau ceva mai prudenţi sau mai atenţi.

 

 

Cei mai mulţi răniţi, patru la număr, au fost „culeşi”, vineri, din tot atâtea autoturisme implicate într-un accident produs pe drumul dintre Leleşti şi Rasoviţa. Un tânăr care se pregătea să vină spre oraş pentru a pleca apoi în Franţa, la muncă, el având şi maşina înmatriculată cu numere de Franţa, a „ciupit” frâna pentru a evita un biciclist, lucru care avea să-i dea peste cap toată plecarea în străinătate pe care şi-o programase.

Un bătrân de 68 de ani, din Peştişani, aflat la volanul unei bătrâne Dacii, a încercat şi el să-şi oprească maşina la timp pentru a evita impactul cu autoturismul din faţa sa, cel înmatriculat în Franţa, dar nu a mai reuşit. „Nu-mi dau seama ce s-a putut întâmpla. Pur şi simplu frânele nu au mai ţinut, dar nu am păţit asta niciodată. Maşina a fost bună până acum, dar uite că de data asta şi-a băgat cineva coada şi ne trimite pe toţi la spital. Bine că nu a fost mai rău”, a declarat Liviu Stroe, şoferul recunoscându-şi vina pentru cele întâmplate. Maşina acestuia a ajuns ulterior pe contrasens unde a izbit în plin o alta care mergea spre Mehedinţi, după care a lovit un al patrulea autoturism, şoseaua arătând apoi ca un poligon. Maşinile avariate şi oamenii răniţi erau peste zeci de metri, ambulanţele ducându-i pe răniţi la spitalul din Târgu Jiu, unde medicii au dat asigurări că nu vor exista persoane decedate.

 

Victime și vinovați

 

La sfârşitul zilei de vineri două maşini s-au tamponat destul de urât pe un drum din Băleşti, la intersecţia naţionalului cu cel spre Tămăşeşti, unde un şofer de 42 de ani din municipiu a vrut să facă un viraj stânga şi nu s-a asigurat corespunzător. Maşina condusă de un bărbat de 40 de ani, din Dragoteşti, era în depăşirea celei care făcea virajul, impactul fiind inevitabil, ambii şoferi fiind duşi la spital. Tot doi şoferi implicaţi într-un accident rutier au ajuns la spital, de data aceasta nenorocirea producându-se la intersecţia drumului naţional 67 cu cel judeţean care duce la Mătăsari, în zona Ciuperceni. Aici, un alt şofer, de 67 de ani, din Târgu Jiu, a vrut să facă tot un viraj la stânga, dar nu a acordat prioritate maşinii ce venea din faţă şi care era condusă regulamentar de un tânăr din Petroşani. Maşina respectivă a fost proiectată direct într-un stâlp pe care l-a retezat, satul Strâmba Vulcan fiind nevoit să aştepte înlocuirea stâlpului pentru a putea fi reluată alimentarea cu energie electrică.

Alte două victime ale neatenţiei unui şofer au fost înregistrate şi la Bâlteni, ieri dimineaţă la ora 2.31 un tânăr din municipiu fiind prea obosit pentru a putea evita rănirea altor doi tineri aflaţi pe marginea drumului, lângă o maşină oprită. Cei doi, cu vârste de 23 şi 22 de ani, din Bâlteni şi, respectiv, Vladimir, stăteau de vorbă în momentul în care maşina ce rula pe şosea a intrat direct în ei, dar şi în autoturismul lângă care se aflau aceştia. Poliţiştii l-au testat pe şofer cu aparatul etilotest, dar rezultatul a fost negativ, acesta fiind cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă.

 

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: