Weekend aglomerat la Rânca. Sfaturi pentru șoferi

Se circulă în condiții de iarnă spre munte. A nins abundent și s-a depus un strat consistent de zăpadă. A fost si viscol, iar, vineri, sute de șoferi au înaintat cu greu spre stațiunea Rânca. Au avut nevoie de lanțuri antiderapante sau mașini cu tracțiune 4x4. In caz contrar, au făcut cale-ntoarsă. 

"Am cumpărat lanțuri ca să putem urca în stațiune. S-a circulat foarte greu din cauza viscolului aproape de intrarea în stațiune", a spus un șofer. "Noi venim din Hunedoara. Am venit pregătiți. Am urcat jumătate din drum fără probleme, dar apoi am pus lanțurile", a spus un alt șofer. O coloană de zeci de mașini s-a format pe sensul de urcare. Șoferii au tras pe dreapta să monteze lanțurile antiderapante ca să-si poată continua drumul spre munte. 

Pentru că județul Gorj este încă vizat de un cod galben de ninsori și viscol, drumarii sfătuiesc turiștii să nu plece de acasă fără mașini echipate pentru iarnă, să aibă și lanțuri antiderapante în portbagaj în caz că va fi nevoie să le folosească. De asemenea, să verifice prognoza meteo și starea drumurilor înainte de a pleca de acasă.

Se anunță un weekend aglomerat la munte așa că șoferii sunt sfătuiți să nu parcheze pe partea carosabilă pentru a nu îngreuna misiunea utilajelor pentru deszăpezire. "În Rânca, acționăm cu utilajele la capacitate maximă, inclusiv cu autofrezele. Avem stocuri de material antiderapant și combustibil pentru a acționa pentru încă 14 zile dacă zăpada nu s-a opri", a declarat Cristi Tudor, reprezentant al DRDP Craiova.

Galerie foto



Vizualizări: 1,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: