Zdrobit sub roţile unui camion

Un bărbat de 81 de ani şi-a găsit ieri sfârşitul sub roţile unui camion care transporta îngheţată. Accidentul s-a produs pe raza localităţi Slivileşti, unde şoferul maşinii încerca să dea cu spatele şi nu l-a văzut pe bătrânul care se afla în mijlocul drumului. Vecinii bărbatului postesc faptul că acesta era surd şi abia mai mergea. Din cauza sperieturii puternice, şoferului camionului i s-a făcut rău şi a fost transportat la spital cu o maşina a poliţiei.

Gheorghe Fotescu mergea spre acasă. Acesta împreună cu soţia sa fuseseră cu vacile la păscut, iar pentru că bărbatul de 81 de ani abia mai mergea, a rămas în urma soţiei. „Am fost amândoi cu vacile la câmp şi eu am luat-o înainte că el vine mai încet. Ajunsesem acasă deja când a venit după mine o vecină să-mi spună că pe soţul meu în călcă o maşină”, spune soţia victimei Ecaterina Fotescu. Vecinii bătrânului spun că acesta, din cauza vârstei, nici nu mai auzea şi abia mai mergea. „Eu chiar ieşisem cu plasa de pâine de la magazinul la care băieţii lăsaseră îngheţata. Am văzut că au dat cu spatele, dar nu ştiam că Gheorghe e în spatele camionului. El cred că nu a avut cum să se ferească, nu mai aude şi merge greu”, declară un martor.

Şoferul vinovat a leşinat

Şoferul camionului şi pasagerul din dreapta susţin că executau o manevră de dat cu spatele şi nu l-au văzut pe bătrân. Nu au realizat ce se întâmplă, până când sătenii nu le-au făcut semne disperate să oprească maşina. „Nici nu mai ştiu. Eu vroiam să dau cu spatele ca să o iau pe un alt drum. Am văzut oamenii că strigau la mine şi-i făceau semne să opresc. Atunci mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva grav”, declară şoferul camionului.

Copleşit de cele întâmplate, tânărul şofer care venea tocmai de la Craiova cu camionul de îngheţată pentru a alimenta un magazin din Slivileşti, a leşinat. Acesta a fost imediat transportat la spital chiar cu maşina poliţiei aflată locul accidentului.

Ajunsă la faţa locului, fiica bătrânului a fost sfâşiată de durere, când şi-a văzut tatăl sub roţile camionului cu capul zdrobit.

Sosiţi imediat la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că accidentul s-a produs din cauza neatenţiei şoferului, care atunci când a dat cu spatele nu s-a asigurat. „Din primele cercetări reiese că şoferul nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de dat cu spatele şi a acroşat victima zdrobindu-i capul. Cercetările vor continua şi vom stabili exact care sunt împrejurările în care s-a produs accidentul”, a declarat Marius Lotu, agent Poliţia Motru.

În urma efectuării etilotestului s-a stabilit că şoferul camionului nu consumase băuturi alcoolice.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: