Zece mii de purtători de ie, așteptați la Hobița. Mari artişti ai muzicii populare vor urca pe scenă

Autoritățile locale din Peștișani se pregătesc de marea sărbătoare care va avea loc în data de 24 iunie, de Sânziene, la Hobița. Este vorba de Festivalul „RomânIA Autentică”, ce se va desfășura în paralel și la Iași. 10.000 de persoane îmbrăcate în ie sunt aşteptate în Gorj. La Peștișani, în ziua evenimentului, vor concerta nume celebre ale muzicii populare românești.

Festivalul „RomânIA Autentică” se va desfășura în data de 24 iunie în zona Poiana Mare de la Hobița. Primarul Cosmin Pigui ne-a mărturisit că intenția organizatorilor festivalului este aceea de a sărbători ia românească, dar și de a strânge împreună, la Hobița și Iași, cel puțin 10.000 de persoane îmbrăcate în ii, astfel încât, după aceea, să fie întocmit un dosar în vederea introducerii costumului popular în patrimoniul UNESCO, iar ia românească să devină brand de țară. Ca atare, de Sânziene, va fi petrecere mare pe câmpia de la Hobița. Circa 30 de ansambluri folclorice de tineri, de dans și muzică, din tot județul, își vor da concursul de la primele orele și până la lăsarea nopții. Mai mult decât atât, vor fi prezenți și meşteri populari cu fel de fel de produse tradiționale, dar și comercianți. Vor fi și producători de țesături care vor pune ii la dispoziția celor interesați să cumpere.

Spectacol de excepţie

Artiști de renume au fost invitați să cânte pentru cei prezenți la evenimentul de la Hobița: Maria Dragomiroiu, Niculina Stoican, Veta Biriș, Nicoleta Voica, Alexandru Brădățan, în duet cu Andreea Haisan.  Artiștii vor fi acompaniați de orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”, care îi va aduce la rândul său pe Maria Loga, Victorița Lăcătușu, Valentin Sanfira, Claudia Torop, Robert Crintea, Alexandra Bleaje, Marian Medregoniu, Georgiana Bârsac şi Natalia Gorjanu.    

Artiștii vor fi plătiți de către Consiliul Județean Gorj. De restul se va ocupa Primăria Peștișani. „O să fie prezenți undeva la o mie de copii de la ansamblurile din Gorj, cărora va trebui să le asigurăm masa și apă. Asigurăm tot protocolul la tot ce înseamnă spectacol. Scena tot noi o asigurăm, per total contribuția noastră se va ridica undeva la 70-80 mii lei pentru acest eveniment. Acolo, în câmp, ne va trebui un generator foarte puternic. Evenimentul va fi transmis de televiziuni naționale. Paza, ambulanța, pompieri, tot este asigurat de noi”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.  

Spectacolul va începe la orele 12.00 și se va încheia la miezul nopții, cu un foc impresionant de artificii. 

Galerie foto



Vizualizări: 6,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: