Zeci de angajaţi din Primăria Motru cu salarii de peste 6000 de lei

Peste 20 de angajaţi din Primăria Motru au salarii de peste 6000 de lei, în condiţiile în care gradul de sărăcie al oraşului este unul extrem de ridicat. Recordul este deţinut de secretarul juridic al primăriei care are un salariu de 9000 de lei. Primarul Gigel Jianu spune că va verifica modul în care au fost calculate salariile. La rândul său, Dorin Hanu, fostul edil local, susţine că pe vremea lui nu existau salarii în primărie de 8.000-9.000 de lei.

Din totalul de 178 de salariaţii ai Primăriei Motru, peste 20 de persoane au salarii cuprinse între 6000 şi 9000 de lei. Asta în condiţiile în care primarul Gigel Jianu are un salariu de 6000 de lei. Edilul local a vorbit despre salarii, după ce în presa locală au apărut mai multe articole privind salariu unei bibliotecare, în cuantum de 1000 de euro. „Toată lumea vorbeşte de salariul bibliotecarelor, dar salariul bibliotecarelor e printre salariile medii din Primăria Motru. Peste salariul bibliotecarei sunt foarte multe salarii mult mai mari, vorbim de brut de 6000-7000 de lei până la 9000 de lei, cât are secretarul primăriei. Eu am brutul 6000 de lei. Şefii de servicii şi chiar alţi funcţionari publici au salariu mai mare decât primarul”, a declarat Gigel Jianu.

Primarul de la Motru spune că funcţionarii săi au mai multe sporuri, cum ar fi: spor de confidenţialitate, spor de mobilitate, spor de condiţii vătămătoare, spor de solicitare neuro-psihică. Edilul local susţine că a început să verifice modul în care au fost calculate salariile. „Mă gândesc că aceste salarii sunt făcute conform legii. Verificăm, lucrăm la asta, însă dacă legea prevede aşa ceva, asta e. Legea prevede sancţiuni şi pentru cei care au greşit şi pentru cei care încalcă legea, intenţionat sau nu. După părerea mea, nu sunt greşeli, sunt nişte sporuri. Am cerut o situaţie de la Asociaţia Municipiilor şi mi s-a răspuns că, din 42 de municipii, doar la şapte municipii s-au inclus anumite sporuri la salariul de bază”, a precizat Jianu.

 Hanu: Pe vremea mea nu existau salarii mai mari ca al primarului

Şi Dorin Hanu, fostul primar al municipiului Motru, crede că s-a ajuns la aceste salarii, după majorările din ultimii ani. „Nu eu am stabilit salarii în primărie, sunt stabilite pe lege. Când eram eu primar bibliotecara nu avea, nici pe departe, salariu de 6000 de lei, ori secretarul de 9000 de lei, dar nu trebuie să uitaţi că, în ultimii doi ani, salariile din administraţiile publice locale au crescut cu 52%, numai anul acesta a crescut cu 20% şi suntem în luna februarie, anul trecut cu 10%, iar în 2015 a crescut de două ori, o dată cu 12% şi o dată cu 10%”, a declarat Dorin Hanu.

Fostul primar spune că nimeni nu a avut un salariu mai mare decât el. „Nu ştiu ce sporuri au câştigat angajaţii prin instanţă, s-au câştigat sporuri pe la toate primăriile. Oamenii au mers în instanţă pe sindicat şi au câştigat anumite sporuri. Probabil, bibliotecara face parte dintre cei care au câştigat sporurile respective. Pe vremea, când eram eu primar, nu erau salarii mai mari decât salariul primarului. Niciodată, nu a avut cineva salariu peste mine. Nici eu n-am avut 9.000 de lei, nu aveam cum să am atâta”, spune Hanu.  

Vizualizări: 4,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: