Zeci de hectare de vânzare lângă Târgu Jiu. Preţul a scăzut!

Zeci de hale şi 66 de hectare de teren lângă Târgu Jiu sunt scoase la vânzare de lichidatorul judiciar al Avi Instant. Deja sunt două oferte ferme, de milioane de euro. Adunarea creditorilor de la Avi Instant a decis în ședința de vineri, 13 ianuarie, vânzarea în bloc a bunurilor societății, preţul de pornire a licitaţiei fiind de 4.7 milioane euro, fără TVA. La licitaţia din octombrie anul trecut lichidatorul a încercat să obţină cu un milion de euro mai mult.

Întreaga platformă industrială Târgu Jiu-Dănești a Avi Instant va fi scoasă la vânzare în cadrul unei licitații publice. Doritorii trebuie să depună o garanție care nu este deloc de neglijat, de 500 mii euro. Nu este prima tentativă a creditorilor de a vinde bunurile mobile și imobile ale Avi Instant. În luna octombrie 2016 s-a mai încercat vânzarea acestora, pentru un preț de 5.7 milioane de euro, însă numai o firmă s-a arătat dispusă să le cumpere, la un preț de 4 milioane de euro, fără TVA. Societatea Avicarvil SRL a fost cea care a făcut această ofertă.

A treia oară, cu noroc?
O altă tentativă a avut loc în data de 5 ianuarie, dar nici de această dată nu s-a înscris un cumpărător care să ofere 5.7 milioane de euro, dar și-a manifestat interesul pentru activele în cauză firma SC Dib Com Inter SRL, oferind suma de 4.7 milioane euro. În convocatorul adunării creditorilor se arată că s-au epuizat aproape toate resursele financiare pentru conservarea patrimoniului Avi Instant, care are active în Târgu Jiu, Dănești, Scoarța, Preajba. Întinderea mare a platformei industriale a presupus și menținera în câmpul muncii a 19 salariați care să asigure paza bunurilor societății. Se mai arată în convocator și că activele sunt supuse unui risc ridicat de furturi și vandalizări, având componente de inox, motoare electrice, fier, abatorul. Ca urmare a acestor dificultăţi, următoarea licitaţie va avea un preţ de pornire mai mic, de 4,7 milioane de euro.
Licitația publică a urma să aibă loc cel târziu în data de 28 februarie, iar cei doi ofertanți de la licitațiile trecute vor primi invitații, repsectiv Avicarvil SRL și SC Dib Com Inter SRL.
Firma Avi Instant se află în procedura de insolvență de circa cinci ani având datorii uriașe la bugetul statului dar și către firmele colaboratoare. Foștii administratori și asociați de la Avi Instant, libanezi și români, sunt cercetați sau află în arest într-o cauză anchetată de DIICOT.
BUNURI
Bunurile care intră în pachetul scos la vânzare de lichidatorul Consulting Company sunt: un abator funcţional, 4 ferme de creştere automatizate, 5 ferme în conservare cu 55 de hale, parc auto, bloc de locuinţe, teren 66 de hectare etc..

Vizualizări: 5,154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: