Zeci de șomeri vor să devină agenți de turism

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) derulează în această perioadă un curs gratuit pentru șomeri. Este vorba de curs de formare profesională în urma căruia participanții obțin calificarea de agent de turism. La această serie s-au înscris câteva zeci de tineri din toate colțurile județului.

Circa 25 de șomeri s-au înscris la Agenția de Șomaj pentru a fi formați în domeniul turismului. Fiecare dintre tinerii participanți la acest curs speră ca după obținerea calificării să găsească un loc de muncă în domeniul turismului. "Urmez un curs de agent de turism și vreau să aflu cât mai multe informații despre Gorjul turistic, despre traseele turistice pentru a putea pe viitor, dacă vom activa în domeniul turismului, să informăm cât mai bine pe potențialii turiști", a spus Mădălin Petcu din Arcani.

Cursul de agent de turism se va încheia la finalul lunii octombrie. Tinerii șomeri care urmează acest curs de agent de turism au mers zilele acestea și la Serviciul de Salvamont Gorj pentru a afla în ce constă activitatea salvatorilor montani și zonele în care aceștia desfășoară acțiuni. "În principiu avem cam 200-300 de intervenții anual, trei sferturi dintre ele sunt pe timp de iarnă pe pârtiile de schi de la Rânca, restul sunt accidente de vară, accidente în care nu ne adresăm doar turiștilor ci absolut tuturor oamenilor care merg pe munte", le-a spus cursanților, șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.  

Vizualizări: 1,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: