Zeci de studenţi au donat sânge. Urmează poliţiştii

Studenţii de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu au donat sânge pentru suferinzii care aşteaptă să fie ajutaţi. Tinerii au avut emoţii pentru că, pentru unii, a fost prima astfel de experienţă. „Este a doua oară când donez sânge. Mă simt bine. Le transmit şi colegilor mei să vină să doneze. Este bine şi pentru ei şi pentru persoanele care au nevoie de sânge”, ne-a spus o studentă.

Numărul de donatori a scăzut drastic în ultima perioadă, iar conducerea Centrului de Transfuzii a demarat o campanie pentru a mai convinge oamenii să sprijine bolnavii care au nevoie de sânge. „Au venit peste 30 de studenţi care au donat şi sperăm că vor mai veni atâta timp cât vor avea analize bune şi vor mai dori. Noi vom continua campania de mediatizare în rândul gorjenilor. Sunt mulţi bolnavi care au nevoie de mult sânge şi nu-i putem ajuta fără cei care vin să şi doneze pentru ei”, a explicat Călina Căluţoiu, directorul Centrului.

Vineri, va veni rândul poliţiştilor. Aproximativ douăzeci de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie au anunţat că vor merge să doneze sânge.

Vizualizări: 586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: