Zeci de tineri din 6 ţări vor veni în judeţul Gorj

Judeţul Gorj va fi gazdă anul acesta pentru participanții la proiectul internaţional „Multicultural village”, implementat de Asociaţia Scout Society din Târgu Jiu, finanţat din fonduri europene. Se va derula până la sfârșitul lunii mai 2017, timp în care vor avea loc mai multe mobilități în care zeci de tineri din mai multe țări vor veni aici pentru a fi implicați în diverse activități sportive, jocuri, workshop-uri. Tinerii vor realiza chiar și un film.

Activitatea principală a proiectului este un schimb de experienţă, care va avea loc în perioada 26 august-04 septembrie, la care vor lua parte 50 de participanți din organizaţiile a 6 ţări partenere proiectului: Bulgaria, Ungaria, Lituania, Polonia, Slovenia și Turcia. "Scopul proiectului este promovarea cunoaşterii diverselor culturi în rândul tinerilor din mediul rural ca efect al migraţiei, prin metode egale de dezvoltarea durabilă a societăţii", a declarat Corina Lebedinscaia, coordonator proiect. Pe durata schimbului de tineri, participanții vor fi implicați în diferite activități non-formale, sportive, workshop-uri, jocuri de rol, prin care tinerii vor promova respectul, înțelegerea și diversitatea culturală și vor asocia valorile necesare pentru a avea o cultură a drepturilor omului, fără discriminare dar cu demnitate umană și respect.

În timpul proiectului tinerii participanți vor realiza un film și vor proiecta un joc prin care vor evidenția efectele negative ale rasismului, al discriminării și vor promova o societate în care cetățenii au drepturile egale.

Vizualizări: 3,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: