Zornăit de cătuşe prin grajdurile de la Suinprod

Exact 24 de ore, atât a stat în arest preşedintele Consiliului de Administraţie de la singurul complex de creştere a porcilor din Gorj şi chiar din Oltenia. Sandu Niculae a ajuns după gratii, dar nu în vreo anchetă a poliţiştilor de pe malul Jiului, ci a colegilor acestora de la Mehedinţi, în dosar o gorjeancă primind deja mandat de arestare preventivă pentru…9 zile.

Dosarul deschis de poliţiştii din Mehedinţi ţine mai degrabă de „globalizarea” afacerilor, în anchetă nefiind nimeni implicat din judeţul vecin. O gorjeancă şi trei bucureşteni s-au ales însă cu cătuşe la mâini pentru 24 de ore, Marilena Cîmpeanu, administrator la Indocereal SRL din Curtişoara, Gorj, fiind singura din grupul respectiv care a primit mandat de arestare preventivă de 9 zile, emis de către magistraţii Tribunalului Mehedinţi. Femeia are dreptul să atace cu recurs sentinţa magistraţilor, deşi acuzaţiile ce-i sunt aduse nu sunt deloc simple. Femeia este născută la Craiova, dar domiciliul îl are la Târgu Jiu, peste câteva zile, de Sfinţii Constantin şi Elena fiind ziua sa de naştere.

Cecuri fără acoperire

Ceilalţi bucureşteni cercetaţi şi ei în dosarul de la Drobeta Turnu Severin, respectiv, Niculae Sandu, Niculae Tudoran şi Mircea Gagea, primul fiind patronul de la Suinprod SA Bumbeşti Jiu.  Acesta are interdicţia de a părăsi ţara în următoarele nouă zile, perioadă în care îi sunt limitate o serie de drepturi civile, inclusiv acela de a purta armă. De asemenea, Niculae nu are voie să ia legătura sau să se apropie de ceilalţi inculpaţi din dosar. Ieri, după ce a fost lăsat în libertate, acesta nu a dorit să ofere un punct de vedere faţă de acuzaţiile ce îi sunt aduse, el menţionând doar că, în cazul în care va considera că este necesar avocatul său va oferi lămuriri suplimentare.

Deocamdată, anchetatorii de la Mehedinţi consideră că au suficiente indicii pentru a continua ancheta ale cărei conexiuni duc mai mult la Gorj şi Olt, decât în judeţul vecin. Un afacerist de aici a primit un cec fără acoperire de la patronii gorjeni şi, de aici toate cercetările care au culminat cu încătuşarea suspecţilor. “Din investigaţii, au rezultat indicii că C.M. a indus în eroare şi alţi reprezentanţi ai unor  societăţi comerciale, cu sediul în Slatina, de la care a achiziţionat, în aceeaşi perioadă, mărfuri (produse cerealiere) în valoare totală de 4.510.332 de lei, din care a plătit doar suma de 1.225.000 de lei, iar pentru diferenţa de 3.595.332 lei, a emis alte file cec, fără drept, neavând disponibil în cont şi fiind în interdicţie bancară”, menţionează anchetatorii. Interesant este că şi din datele disponibile opiniei publice, firma din Curtişoara a avut în 2010 o cifră de afaceri de 4,6 milioane lei, adică aproape cât prejudiciul estimat acum de anchetatorii mehedinţeni.

Vizualizări: 353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: