Şeful CJ Gorj ia în calcul retragerea de la Pandurii. În ce condiţii!

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, vorbeşte despre posibilitatea insolvenţei la Pandurii. Într-un interviu acordat la Radio Infinit, Cosmin Popescu a declarat că ia în calcul inclusiv varianta schimbării acţionariatului. Acesta a precizat că va propune retragerea Consiliului Judeţean dintre acţionari, în condiţiile în care o firmă privată ar vrea să transforme Pandurii într-un business.

Rep.: Sunt interesaţi oamenii să afaceri să vină alături de Pandurii?
Cosmin Popescu: Am avut discuţii cu posibile societăţi care să vină alături de Pandurii. Nu au fost discuţii pentru a intra în acţionariat. Eu, ca reprezentant al Consiliului Judeţean, în momentul în care ar veni o persoană privată sau o societate care vrea să preia Pandurii şi să-l transforme într-un business, o să propun Consiliului Judeţean să se retragă din asociaţie ori să rămână fără drept de vot, în ceea ce priveşte structura organizatorică, modul de a aborda partea sportivă, doar pentru a finanţa partea de juniori, care şi acum e finanţată de Consiliul Judeţean.

Rep.: Poate fi salvată echipa de către oamenii de afaceri?
C.P.: La nivelul judeţului Gorj, posibilitatea finanţării societăţilor private este destul de limitată, la nevoile actuale ale Pandurilor, dar nu înseamnă că aceşti oameni nu pot să vină lângă club, în cazul unei reorganizări. Orice sursă de finanţare, oricât de mică este ea, este importantă pentru club. Găsim şi soluţiile tehnice astfel încât omul să ştie că banul este corect gestionat, este corect cheltuit.

Rep.: Există riscul să intrăm în insolvenţă?
C.P.: N-am spus o insolvenţă, am spus o reorganizare. Procedeul juridic nu-l cunosc în totalitate, dar procedeul juridic este total diferit de societăţi comerciale. Este o asociaţie înfiinţată pe Ordonanţa 26/2000, total diferită de legea societăţilor comerciale. A funcţionat şi la Dinamo, dar nu ştiu ce repercusiuni a avut vizavi de acel administrator special. Din punct de vedere sportiv ştiu că a funcţionat la Dinamo şi la alte cluburi sportive. Pe noi ne interesează ca Pandurii să reziste pe prima scenă fotbalistică, să continuă fotbalul la Târgu Jiu astfel încât, în momentul în care stadionul municipal va fi gata, cine gestionează Pandurii să poată să administreze şi baza sportivă.

Rep.: Suporterii Pandurii sunt supăraţi şi nu vor găsi alţi vinovaţi decât pe dumneavoastră, cei care conduceţi judeţul...
C.P.: Asta e, mi-am asumat acest risc şi rol. Lucrurile sunt, însă, total schimbate faţă de anii 2010-2012, în care finanţarea era sigură. La momentul acesta sunt certat că nu găsim finanţare, dar nu am văzut pe nimeni ca în anul 2010, când bugetul Pandurilor era de 20 de milioane de euro şi am retrogradat, să ia atitudine.

Vizualizări: 508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: