Ţin pandurii pasul cu Steaua ?

Pandurii au făcut egal cu echipa lăudată de toţi, Steaua, şi se menţin la 3 puncte în spatele acesteia. Deşi i-au dominat copios pe stelişti timp de o repriza, pandurii nu iau in calcul ca le-ar putea fura titlul ros albaştrilor. Grigoraş si compania vor sa termine in primele 3 pana la iarna iar apoi sa se pună pe achiziţionat.

Pandurii au remizat cu Steaua, 0-0, şi ţin aproape de roş albaştri. Doar 3 puncte despart cele două echipe în clasament după 12 etape.

Steaua, deja campioană?

Principala favorită la titlu, Steaua a arătat două feţe la Tg-Jiu. Una penibilă în prima repriză când a fost dominată totalmente de Pandurii şi alta curajoasă în repriza a doua. Rezultatul de egalitate nu-i încurcă prea mult pe stelişti care au 7 puncte avans de Vaslui, 8 de Dinamo, 11 de Rapid şi 13 de CFR Cluj. Printre cei care o văd deja campioană pe Steaua se numără şi Petre Grigoraş. „Mi se pare că după ani de căutări, Steaua a ajuns până la urmă la formula pe care o căuta. Are cel mai bun lot din ţară şi a devenit şi unul omogen, cu soluţii pe toate posturile. Am fost impresionat când m-am uitat pe banca lui Reghecampf şi am văzut ce fotbalişti avea la dispoziţie. Şi am mai văzut câţiva buni şi prin tribune!”, crede Grigoraş. Ultimul titlu cucerit de Steaua, cel cu numărul 23, a fost abia în 2006, pe vremea când antrenor era Cosmin Olăroiu.

Pandurii încearcă să ţină pasul

Momentan, principala contracandidată a roş-albaştrilor e chiar Pandurii. Trupa lui Grigoraş desenează frumos şi are şi rezultatele de partea sa. Cu 8 victorii şi 2 egaluri din 12 runde, Maxim şi compania stau lejer pe locul 2, cu 4 puncte avans de Astra sau Vaslui. Cu toate astea, gorjenii nu prea par să creadă în steaua lor. Repetarea isprăvii celor de la Urziceni sau Oţelul Galaţi pare mai degrabă improbabilă. „Nu ne gândim noi la titlu. Încercăm să ne facem jocul nostru, să jucăm frumos şi sunt convins că astfel vom termina pe un loc cât mai sus în clasament”, spune Alex Maxim. Grigoraş e reticent în privinţa şanselor echipei sale de a ţine pasul cu Steaua. „Noi nu ne-am anunţat candidatura la titlu. Noi suntem o echipă tânără şi neexperimentată. Uitaţi-vă câte meciuri au băieţii noştri în Liga 1, câţi vin după accidentări de un an de zile şi uitaţi-vă la Steaua care are jumătate de lot la echipa naţională. Ei au adunat ce e mai bun din ţară şi au făcut o echipă foarte puternică”, crede Grigoraş care aşteaptă întăriri la iarnă pentru un obiectiv mai îndrăzneţ. „Aştept momentul când o să pot şi eu să-mi permit să cumpăr căpitanul Stelei şi mai vorbim atunci despre echilibru. Sau cel mai bun jucător de la Braşov, să adunăm ce e mai bun prin liga 1. Altfel, e greu de tot să ţină cineva pasul cu Steaua!”

„Steaua e cea mai iubită echipă din România, de departe. Cred că şi duminică, la Târgu Jiu, au existat suporteri stelişti gorjeni, care nu s-au manifestat din respect pentru Pandurii”.                Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: