A promovat în Liga 1 după ce a învins campioana Ligii 2!

Gloria Buzău este a doua echipă din eșalonul secund care a promovat în Liga 1 în acest sezon. La meciul promovării, în care Gloria a învins liderul din liga 2, Unirea Slobozia, și care s-a disputat pe terenul din Buzău, a asistat și premierul Marcel Ciolacu.

Gloria Buzău revine în prima ligă din România după o absență de 15 ani, și după ce echipa intra în faliment în 2016 iar un alt club, FC Buzău, se înființa în același an și prelua grupele de copii și juniori ale clubului falimentar. Ulterior, în 2017, FC Buzău promova în Liga 3 și prelua și numele fostei echipe numindu-se FC Gloria Buzău.

Revenirea în prima ligă s-a consemnat marți, după ce Gloria a învins-o cu 3-0 chiar pe Unirea Slobozia, lider în Liga 2 și echipa campioană a eșalonului secund, care deja promovase matematic de săptămâna trecută.

Echipa antrenată de Andrei Prepeliţă se va alătura astfel celor de la Unirea Slobozia în eşalonul de elită.

Premierul Marcel Ciolacu, prezent și el la acest meci important pentru echipa din Buzău, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare. „Victorie şi promovare în Liga 1 pentru Gloria Buzău! Un sezon greu, dar care s-a încheiat en fanfare. Bravo, băieți! Suntem cu toții mândri de voi!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Galerie foto


Vizualizări: 825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: