Pensiunile tradiționale din Gorj au fost pline de Paște

Sute de turiști au ales să petreacă Paștele în pensiunile tradiționale din județul Gorj. Sărbătorile la țară, în aer liber, liniște și cu mesele pline de bucate i-au dus pe mulți înapoi în copilărie, în ograda bunicilor, pentru câteva momente. 

Primele care s-au ocupat au fost casele tradiționale pentru că mulți oaspeți au căutat o experiență unică. În Baia de Fier, gazdele și-au așteptat turiștii cu mesele pline de bucate. „Ouă roșii, cozonac, sarmale, pastramă de oaie pe boate de alun. E o rețetă tradițională, carnea se pregătește câteva ore după ce a stat într-un baiț special”, a spus Cristi Lera, administratorul unei pensiuni tradiționale din Baia de Fier. 

După mâncărurile delicioase, turiștii au luat la pas satul și au descoperit frumusețile naturale din jur. „Chiar asta am căutat. Liniște, mâncare bună și gazde minunate. Și am găsit. Cu siguranță ne vom mai întoarce pentru că și împrejurimile sunt minunate”, a spus un turist. „Este un loc foarte frumos. Localitatea e minunată. Ne-am plimbat, ne-am bucurat de natură, am avut impresia că ne întoarcem în curtea bunicilor pentru câteva zile. E chiar Paștele pe care ni l-am dorit”, a spus o altă turistă.

Și în localitatea vecină, Polovragi, pensiunile au fost pline. Turiștii au redescoperit tradițiile de Paște, obiceiuri pe care oamenii de la țară încă le respectă cu sfințenie.

Vizualizări: 1,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: