Secretele unei recolte bogate de castraveți!

Castraveții sunt printre legumele care se plantează în sezonul de primăvară. Semințele lor, mai exact, se plantează primele și apoi răsadul este transplantat în pământ iar prin lunile iulie-august ar trebui să apară deja roadele.

Legumele au nevoie de un mediu prielnic pentru a se dezvolta și pentru a se coace așa cum ar trebui. Solul trebuie să fie fertil, încât rădăcinile să se bucure de nutrienți. Pentru castraveți, îngrășământul natural, făcut acasă, este foarte benefic.

Pentru o fertilizare bună a castraveților umple trei sferturi dintr-un butoi din plastic cu urzică, păpădie, coada-calului și pelin. Acestea se pun cu tot cu rădăcini, fără a fi scuturate de pământ. Dacă buruienile au deja semințe, nu trebuie să îți faci griji fiindcă în timpul procesului de fermentație semințele își pierd viabilitatea.

Toarnă apă până când vasul se umple și lasă-l apoi într-un loc însorit sau într-un solar. În mod periodic se va amesteca iar maceratul trebuie să fie gata în 7-10 zile. Ulterior, compoziția se va turna la rădăcinile plantelor.  

Și o infuzie de iarbă putredă sau ”ceai fermentat” este la fel un îngrășământ care conține cantități mari de azot și alți nutrienți într-o formă biodisponibilă. Suplimentele de plante fermentate nu au miros plăcut dar sunt de mare ajutor.

Pentru a face un îngrășământ lichid, se umple aproximativ un sfert de recipient cu iarbă fermentată, apoi se pune apă și se lasă așa timp de câteva ore.

Și gunoiul de pasăre este un îngrășământ organic și care acționează eficient. Se bazează pe un conținut de macro și microelemente, având o concentrație de nutrienți mai mare decât alte îngrășăminte naturale de la animale.

Vizualizări: 7,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: