Cotojman a pus deoparte sute de litri de vin şi ţuică pentru Revelion

Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia, o să-şi petreacă noaptea dintre ani în mijlocul oamenilor, adunaţi în jurul unui foc de tabără. Conform tradiţiei împământenite în comună de când a fost ales primar, la proţap vor fi fripţi câţiva berbecuţi, iar pe foc vor fierbe căldările cu ţuică şi cu vin. ţuica şi vinul, care vor întreţine atmosfera de sărbătoare, vor fi asigurate din gospodăria primarului Cotojman, iar berbecuţii din gospodăria consilierului local Constantin Vătrai.

Cotojman spune că de când a venit la primărie în comună s-a împământenit obiceiul ca în noaptea dintre ani oamenii să se strângă în jurul unei foc de tabără, unde se cinstesc cu câte un pahar de vin fiert şi încing câte o horă. ”De când sunt primar fiecare noapte de Anul Nou o petrec în mijlocul oamenilor din comună. Acest lucru a devenit deja o tradiție. Facem un foc de tabără imens pe terenul de fotbal, coacem berbeci la proțap și fierbem țuică și vin în căldare, așa cum era odată”, spune Liviu Cotojman. Țuica și vinul este asigurat de Liviu Cotojman, iar berbecuții de consilierul local Constantin Vătrai. La organizarea sărbătorii vor participa și funcționarii primăriei, care au pus cu această ocazie câțiva bănuți deoparte. ”Această tradiție durează la noi în sat de când sunt eu primar. Până acum stăteau toți la casele lor, în fața televizorului. Acum ies toți în aer liber, se strâng peste 1000 de oameni din Roșia de Amaradia și din comunele vecine, Prigoria și Alimpești. Eu aduc câte <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />100 litri de țuică și de vin din producția proprie, ca în fiecare an”, mai menționează primarul Cotojman. Acesta spune că în fiecare an oprește vin și țuică special pentru această ocazie și este bucuros că în fiecare an se strâng mai mulți oameni la evenimentul inițiat de el. ”Am noroc pentru că mai am și din vinul vechi, că altfel eram nevoit să mai cumpăr câțiva litri ca să ajungă”, menționează Cotojman.

INVITAȚI

La petrecerea în aer liber de Revelion vin de multe ori și directorii instituțiilor din Târgu Jiu. ”Anul trecut a venit la petrecere și directorul Direcției de Cultură Gorj, Pompiliu Ciolacu Jr. cu soția sa. Ne înțelegem foarte bine și de asta a venit pe la noi. Nu o să fac invitații speciale în acest an. O să avem și niște copii care o să cânte muzică populară, prilej cu care o să încingem hora lângă focul de tabără organizat pe terenul de sport al comunei”, menționează primarul din Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: