S-a construit mai puţin în Târgu Jiu

Anul 2010 a fost un an în care criza şi-a spus cuvântul, mai ales în domeniul construcţiilor. Târgujienii nu s-au mai îngrămădit să ridice case cu etaje şi anexe gospodăreşti ca în anii trecuţi. Cei mai mulţi s-au mulţumit doar cu amenajările interioare. În anul 2010, Primăria Târgu Jiu a eliberat un număr de 698 autorizaţii de construcţii cu aproximativ 300 de autorizaţii mai puţine ca în 2009, potrivit Erminei Pasăre, şefa Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Târgu Jiu. (D.M.)

Evaziune cu fier vechi

S-au ales cu dosar penal pentru că vindeau fier vechi în mod neautorizat. Este vorba despre trei persoane care achiziţionau din diverse surse cantităţi mari de fier vechi pe care îl valorificau ulterior la centrele de colectare ca fiind fier vechi provenit din gospodăria proprie. Cantitatea de deşeuri vândută în mod fraudulos s-a ridicat numai în anul 2009 la 36 de tone, pentru care au încasat suma de 10.000 lei. Cei trei au fost depistaţi de Garda Financiară Gorj şi Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj. Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 12.000 lei, reprezentând impozitul pe venit. Cercetările în acest caz vor fi continuate de organele penale abilitate. (A.A.)

Au păcălit statul cu subvenţiile pensionarilor

Au solicitat subvenţii de sute de mii pentru transportul persoanelor cu handicap, dar nu au emis biletele necesare. Două firme de transport auto persoane din Gorj au primit în anii 2009 şi 2010 de la Ministerul Transporturilor şi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj aproape un milion lei subvenţie pentru transportul pensionarilor şi a persoanelor cu handicap, însă suma nu a putut fi justificată cu bilete sau tichete de călătorie emise pentru aceste categorii de călători. Firmele sunt verificate acum de organele de cercetare penală. (A.A.)

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: