1300 de apartamente vor fi izolate termic

Un număr de 1300 de apartamente vor fi izolate termic în prima etapă a Programului naţional de reabilitare termică a locuinţelor. Proprietarii vor trebui să scoată din buzunar între 7-15 milioane de lei vechi pentru a-şi izola apartamentele, în funcţie de arhitectura blocului în care locuiesc.

Lucrările de reabilitare termică a primelor 21 de blocuri din Târgu Jiu vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an. În prezent, la cele 11 blocuri din zona Griviţei şi Christian Tell se lucrează la finisarea imobilelor. Blocurile vor fi zugrăvite în culori calde toate pornind de la aceeaşi nuanţă. Pentru celelalte 10 blocuri, de pe strada Republicii şi Unirii, cuprinse în programul de reabilitare termică, au fost emise ordinele de execuţie, iar la sfârşitul săptămânii trecute au fost montate schelele. Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu a declarat: „Până la sfârşitul acestui an vor fi reabilitate termic un număr de 1300 de apartamente. Valoarea contractelor pentru toate cele 21 de blocuri incluse în prima fază a programului se ridică la 63 miliarde de lei”. Finanţarea lucrărilor de intervenţie se asigură în proporţie de 50% din bugetul statului, 30% din fondurile aprobate anual cu această destinaţie în bugetul local, restul de 20% reprezentând contribuţia proprietarilor. Lucrările de intervenţie cuprind: izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare existente inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuinţe, cu tâmplărie performantă energetic, termoizolarea terasei/termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei, izolarea termică a planşeului peste subsol.

Contribuţia proprietarilor 7- 15 milioane de lei

Proprietarii celor 1300 de apartamente care vor fi reabilitate termic vor trebui să scoată din buzunare între 7-15 milioane de lei vechi, în funcţie de necesităţile blocului respectiv. Raul Chiriac, şeful Serviciul de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu a declarat: „Luna trecută s-au făcut deconturile pentru fiecare bloc în parte, contribuţia proprietarilor variind de la un bloc la altul. Proprietarii apartamentelor din blocuri cu mansardă vor plăti între 7-8 milioane pentru reabilitarea termică a locuinţelor. Cei din Republicii vor trebui să plătească în jur de 15 milioane/apartament deoarece aceste blocuri au şarpantă. Această şarpantă trebuie refăcută în totalitate. De asemenea, se va reface cu piatră decorativă soclul clădirilor, terasa blocului şi trotuarul”.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: