30 decembrie, termenul limită pentru solicitarea subvenţiei la motorină

Fermierii gorjeni mai pot solicita subvenţia la motorină doar mâine. Până în momentul de faţă doar 26 de persoane au depus cereri de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare pentru motorina cu acciză redusă.

Doar 26 de fermierii gorjeni au solicitat subvenţia pentru motorină până în prezent, un număr comparativ mic faţă de anul trecut. “Numărul solicitărilor înregistrate este mult mai mic decât anul trecut când am înregistrat 64 de cereri de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare pentru motorina cu acciză redusă. Probabil foarte mulţi fermieri au renunţat din cauză că una dintre principalele condiţii era aceea de a deveni persoană fizică autorizată ”, a declarat Corina Dorobanţu, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj. Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc următoarele condiţii: să fie înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul agricol, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare; să fie înregistraţi în Registrul naţional al exploataţiilor (RNE) al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor cu efectivele de animale sau să deţină document de înregistrare/autorizare sanitară veterinară pentru păsări/familii de albine/viermi de mătase; suprafaţa totală de teren pe care le exploatează să fie de minimum <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1,0 ha, iar suprafaţa parcelelor agricole să fie de cel puţin 0,3 ha. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha; să exploateze/să deţină/să crească animale/păsări/familii de albine/viermi de mătase în vederea obţinerii producţiei agricole pentru care solicită ajutorul de stat; să utilizeze instalaţii de irigat acţionate cu motoare termice.  

DECONTĂRI

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2011, de 1,20 lei/litru de motorină.  

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: