5 sfaturi pentru prepararea unei cafele mai bune acasă

Prepararea cafelei acasă nu trebuie să fie dificilă și, cu tehnicile potrivite, aceasta poate fi la fel de delicioasă ca și ceștile servite în cafenele. Urmați aceste 5 sfaturi simple și veți fi pe cale să vă îmbunătățiți cafeaua preparată în casă!

1. Folosiți cafea proaspătă, din boabe întregi
O mare parte din ceea ce face ca mirosul și gustul cafelei să fie atât de complex și delicios este prezența compușilor aromatici în boabele de cafea prăjite. Imediat după prăjire, acești compuși încep să scape din bob într-un proces numit degazare - eliminând și multă aromă. După 8 zile, până la 70% din acești compuși vor dispărea. Odată cu trecerea timpului, pierdeți mai multă aromă și rămâneți cu o cafea seacă. Măcinarea cafelei va face ca acest proces să se întâmple mai repede; expunerea unei suprafețe mai mari a bobului facilitează evacuarea compușilor. Utilizați doar cafea proaspătă și măcinată chiar înainte de preparare. Astfel, vă veți asigura că veți obține cea mai aromată ceașcă din boabele dvs.

2. Folosiți un cântar
Mulți dintre noi am auzit de regula simplă a utilizării a 2 linguri de cafea pentru fiecare 200 ml de apa. Și, deși acea rețetă (sau rețete similare) poate fi folosită cu siguranță pentru prepararea cafelei, le lipsește precizia pentru a vă duce ceafeaua la nivelul următor. Diferitele cafele și amestecuri pot diferențe mari între dimensiunea și densitatea lor, astfel încât o lingură dintr-o cafea ar putea cântări semnificativ mai puțin decât o lingură dintr-o altă cafea. Folosirea unui cântar vă permite să măsurați în funcție de greutate (în loc de volum), ceea ce vă ajută să vă asigurați că, indiferent de cafeaua pe care o utilizați, știți exact cât din ea se duce în ceașcă.

3. Folosiți cantitatea potrivită de cafea
Cantitatea de cafea pe care o utilizați în raport cu cantitatea de apă pe care o preparați este cea care determină cât de puternică sau slabă va fi o ceașcă de cafea. Cu cât consumați mai multă cafea, cu atât este mai puternică ceașca și cu cât consumați mai puțină cafea, cu atât este mai slabă. Deci, de unde să știți câtă cafea să folosiți? Cel mai bun mod este de a vă gândi la raportul dintre cantitatea de cafea și cantitatea de apă folosite. Pentru amestecul de casă, folosiți un raport de aproximativ 1:12 (35 de grame de cafea la 400 de grame de apă) pentru a-i accentua dulceața ciocolatei și corpul mătăsos, ceea ce ajută la evidențierea aromelor și acidității mai delicate.

4. Folosiți o râșniță
O râșniță grozavă este unul dintre cele mai importante instrumente în prepararea cafelei. Mărimea particulelor de cafea măcinată determină cât de repede sunt extrase aromele din boabe. Particulele mai mici se extrag mai repede decât particulele mai mari. Când preparați cafea, doriți ca toate zațurile dvs. să aibă aproximativ aceeași dimensiune, astfel încât toate particulele să se prepare în același ritm. Folosind o râșniță, controlați dimensiunea exactă a cafelei măcinate, ceea ce vă oferă mult mai mult control asupra procesului de preparare. Aceste aparate fac incredibil de ușor să produceți în mod repetat o dimensiune de măcinare foarte specifică. Râșnița vă permite să produceți în mod constant dimensiunea de măcinare perfectă pentru cafeaua dvs.

5. Folosiți apă filtrată
Știați că aproximativ 98,5% din cafeaua preparată este doar apă? Aceasta înseamnă că atât calitatea, cât și gustul apei joacă un rol imens în gustul cafelei preparate. Dacă apa pe care o folosiți are un gust prost sau are mirosuri ciudate, cafeaua dvs. va avea și ea aceleași caracteristici. Utilizarea apei filtrate este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru ceașca de dimineață. În unele locuri, apa de la robinet este suficient de pură pentru a fi folosită pentru fabricarea cafelei, dar în cele mai multe locuri, veți dori să folosiți apă care a trecut prin filtrare la domiciliu sau apă îmbuteliată. Dacă utilizați apă îmbuteliată, asigurați-vă că nu utilizați apă distilată; deși este din punct de vedere tehnic cea mai pură apă, cafeaua are nevoie de ceva mineralitate pentru a se prepara corect și pentru a avea un gust delicios.

Vizualizări: 1,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: