5400 de elevi gorjeni vor susţine bacul în sesiunea din vară

Puţin peste 5400 de elevi vor susţine anul acesta examenul maturităţii. Deşi conducerile unităţilor şcolare raportaseră un număr de circa 6000 de elevi pentru examenul de bacalaureat din vară, nu toţi şi-au şi depus cererea oficială în acest sens. Cei mai mulţi elevi care vor susţine Bac-ul sunt din promoţia de anul acesta, circa 20% din totalul de înscrişi fiind din promoţiile anterioare.

În perioada 27-31 mai, absolvenţii claselor a XII-a dar şi absolvenţii promoţiilor din anii precedenţi s-au putut înscrie pentru a susţine bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie. Conform spuselor reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, la finele ultimei zi de înscrieri îşi depuseseră cererea circa 5400 de elevi. “Vineri la orele 16 erau înscrişi în aplicaţia naţională 4408 de elevi din promoţia curentă şi 1024 din promoţiile anterioare. Atunci când am stabilit centrele de examinare, am solicitat fiecărei şcoli să transmită numărul de elevi pe care estimează că se vor prezenta la bacalaureat. Poate unii elevi au considerat că nu sunt pregătiţi şi nu au nicio şansă să ia bacalaureatul şi de aceea nu s-au mai înscris”, a declarat Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj.

Anul acesta, ISJ Gorj a stabilit 16 centre de examinare la nivelul judeţului Gorj. Conform rezultatelor de la simularea examenului de bacalaureat din luna martie, doar un elev din cinci ar putea lua bac-ul, dat fiind faptul că la proba de matematică au promovat doar 23,71%. La unele licee, precum cel din Bâlteni, promovabilitatea la această probă a fost de 0%,  niciun elev din cei 83 prezenţi nu a luat notă peste 5. 

Prima sesiune a bacalaureatului va debuta în data de 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Probele scrise vor începe la 1 iulie cu proba scrisă la limba şi literatura română. Afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 12 iulie. 

TAXĂ

Candidaţii care au susţinut de două ori bacalaureatul şi nu au promovat nicio probă plătesc 230 de lei dacă s-au înscris pentru o nouă sesiune. Dacă au fost respinşi la una sau mai multe probe vor achita doar contravaloarea acestora, suma fiind stabilită la 38,3 lei/proba.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: