9 februarie, ziua siguranţei pe Internet

Ofiţerii Institutului de Prevenire şi Psihosociologie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române vor realiza, începând din 9 februarie a.c., un sondaj de opinie având ca scop identificarea obiceiurilor de utilizare a serviciilor de internet de către elevi şi a gradului de informare a acestora cu privire la riscurile la care se expun atunci când navighează pe internet.

Acţiunea face parte din Programul „Dezvoltarea capacităţii de prevenire şi investigare a cazurilor de pornografie infantilă pe Internet”, program iniţiat anul trecut de către Poliţia Română împreună cu Poliţia Norvegiană şi finanţat de Mecanismul Economic European EEA Grands.

Pentru realizarea sondajului de opinie, ofiţerii sociologi din cadrul structurilor de analiză şi prevenire a criminalităţii vor aplica chestionare în câte o şcoală din fiecare municipiu reşedinţă de judeţ, iar rezultatele acestuia vor sta la baza iniţierii unei campanii de informare şi prevenire a şcolarilor din clasele V-VIII cu privire la utilizarea în siguranţă a internetului şi în special a site-urilor şi platformelor de socializare.

În judeţul Gorj, această campanie se va derula începând de mâine, la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Tg. Jiu, unde ofiţerii de prevenire din cadrul I.P.J. Gorj se vor întâlni cu elevii din clasele a VI-a.

Recomandările generale ale campaniei vor viza protejarea datelor personale şi a parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: