Linie specială la "Matei Balș" pentru gorjeanul cu coronavirus. Update: Starea sa este bună

Gorjeanul de 25 de ani diagnosticat cu coronavirus a fost preluat în jurul orei 3.00 dimineața din casa sa de la Prigoria cu izoleta pusă la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj. Autoritățile au luat măsuri speciale privind transport și internarea primului român cu această boală. Este transportat în condiţii de maximă siguranţă şi va fi sptalizat în unitatea de maximă siguranţă din România”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

La Institutul Matei Balș este pregătită o linie specială pentru pacienții cu această boală, iar personalul medical lucrează exclusiv pentru asta. Deocamdată pentru gorjeanul de 25 de ani din Prigoria, singurul pacient român de până acum.

Aseară mai erau însă în lucru 33 de probe luate din Gorj, de la persoane care au intrat în contact direct sau indirect cu italianul de 71 de ani diagnosticat deja de câteva zile și considerat "sursa zero" în România. Între timp și un al doilea italian care l-a însoțit pe primul în vizita din Gorj a primit diagnosticul care a speriat lumea. 

Italianul de 71 de ani a spus într-un interviu la Antena 1 că nu știe de unde a contactat boala, dar el are un restaurant în Rimini și înainte de a veni în România a intrat în contact cu clienți din Milano sau din alte zone din nordul Italiei. Atunci însă nu se știa de epidemie, astfel că a venit în România fără să știe că este bolnav.

Autorităţile sanitare din Gorj au început o anchetă epidemiologică extinsă la Prigoria pentru a determina toate persoanele cu care tânărul de 25 de ani a intrat în contact. Părinții și bunicii lui sunt izolați în casa din Prigoria, sub pază, iar prietena lui în locuința ei din Târgu Jiu.

actualizare: Pacientul gorjean a ajuns la Institutul "Matei Balș" joi dimineața, la ora 07.15

COMUNICAT: "Bărbatul originar din județul Gorj care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19, miercuri seară, a ajuns la Institutul Matei Balș din București în urmă cu scurt timp.

Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului.

De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară).

Bărbatul a fost predat personalului Institutului Matei Balș și va rămâne izolat complet de restul pacienților.

Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice", a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Galerie foto


Vizualizări: 1,626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: