A crescut salariul mediu net

Câştigul salarial mediu nominal brut în judeţul Gorj în luna decembrie 2010 a fost de 2.268 lei iar câştigul salarial mediu net de 1.669 lei. Comparativ cu luna anterioară, câştigul salarial mediu net a crescut cu 16,7%. Pe sectoare ale economiei, nivelul câştigului salarial mediu net a fost de 2.316 lei în industrie şi construcţii, 1.365 lei în agricultură, silvicultură, piscicultură şi serviciu. Faţă de luna iunie 2010, câştigul salarial mediu net din luna decembrie a scăzut în sectorul bugetar cu 19,1% în învăţământ, 16,1% în sănătate şi asistenţă socială respectiv cu 5,4% în administraţia publică. (C.S)   

Alte stiri pe scurt:

Achiziţiile, declarate on-line

Operatorii economici vor depune din această lună on-line declaraţiile privind situaţia achiziţiilor şi livrărilor de produse. Acest lucru va fi posibil datorită aplicaţiei EMCS-RO STOCURI. Astfel, cei care au această obligaţie vor solicita accesul la aplicaţie prin intermediul Direcţiei de Tehnologia Informaţiei, Comunicării şi Statistică Vamală.

(A.A.)

Numărul de şomeri, în scădere în Gorj

Numărul de şomeri înregistraţi în judeţul Gorj la sfârşitul lunii decembrie 2010, potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, era de 14.821 persoane, în scădere faţă de raportarea anterioară cu 19 persoane, respectiv cu 0,1%. Din numărul total de şomeri înregistraţi femeile reprezintă 44,7% muncitorii 55,8% iar din totalul şomerilor neindemnizaţi, muncitorii reprezintă 80,2% şi femeile 41,6%. (C.S)

Gorjencele vor să stea în maternitate tot doi ani

Majoritatea mămicilor care au dat naştere unui copil după 1 ianuarie 2011 au optat tot pentru vechea formă de acordare a concediului de maternitate. Astfel, la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Gorj au fost înregistrate doar şase dosare pentru copii născuţi după 1 ianuarie, dosare în care toate mămicile au optat pentru doi ani de maternitate. În aceste condiţii, mămicile vor sta acasă până la vârsta de doi ani ai copilului şi vor beneficia de o indemnizaţie între 600 de lei şi 1.200 de lei. (C.S)

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: