A început reconstrucţia echipei la Energia Pandurii

Vasile Stângă a amânat venirea la Târgu Jiu şi semnarea contractului cu Energia Pandurii pentru săptămâna viitoare. Tehnicianul este implicat acum în programul echipei naţionale masculine, cu care a susţinut în week-end două meciuri amicale, urmând ca la finalul acestei săptămâni România să întâlnească Rusia în primul meci de baraj contând pentru Cupa Mondială. Vasile Stângă şi-a dat săptămâna trecută acceptul pentru prelungirea contractului cu echipa din Târgu Jiu urmând ca până la parafarea înţelegerii cu Pandurii să decidă şi ce jucători va transfera.

Deşi se află la Naţională, Stângă se gândeşte tot la echipa de club şi la munca pe care a început-o la Târgu Jiu şi pe care doreşte să o continue şi să o finalizeze: „Munca de la Târgu Jiu trebuie acum finalizată, eu am dus echipa aceasta în Cupele Europene şi trebuie să continuăm mai departe, să facem şi acolo o figură frumoasă şi să încercăm să menţinem Energia Pandurii măcar la acest nivel de performanţă”.  

„Valoarea antrenorului Stângă impunea să-l păstrăm!”

Calificarea în Cupa EHF i se datorează în mare parte lui Vasile Stângă şi ar fi fost nedrept ca echipa să nu joace în cupe tot sub comanda sa. Şi conducerea clubului, prin vocea preşedintelui Gore Popescu. este de acord cu faptul că  se impunea păstrarea unui antrenor de o asemenea valoare la Pandurii, numele acestuia impunând respect datorită performanţelor pe care le-a obţinut ca jucător şi antrenor de-a lungul timpului. „Valoarea antrenorului Stângă impunea să-l păstrăm aici. Are şi dânsul o imagine bună pe care şi-a creat-o muncind. E antrenorul echipei naţionale şi are anumite pretenţii şi pentru echipa de club”, a precizat preşedintele care înţelege foarte bine de ce tehnicianul vrea să mai ridice puţin ştacheta: „Sezonul care a trecut antrenorul Stângă ne-a demonstrat că şi cu un buget relativ mic a reuşit să se claseze pe podium.  Am avut un buget care nu se compară cu al Constanţei sau Reşiţei, dar am fost acolo lângă ei, la doar câteva puncte de ei, deci a fost o performanţă destul de bună”.  

Mai vor un centru şi doi pivoţi

Dacă problema antrenorului e deja rezolvată, în ceea ce priveşte jucătorii care vor completa lotul încă se mai poartă discuţii, nici aceia care au evoluat sezonul trecut la echipa gorjeană nefiind încă siguri că vor mai rămâne la Pandurii. „Am discutat şi am ajuns la o înţelegere cu domnul Vasile Stângă dar acum trebuie să mai discutăm şi cu jucătorii. Trebuie să obţinem şi prelungirea înţelegerii cu portarul Ionuţ Ciobanu şi achiziţionarea a încă trei jucători, un conducător de joc şi doi pivoţi”, spune preşedintele Popescu care discută cu antrenorul destul de des pe tema transferurilor. Unul dintre pivoţii doriţi de Stângă este Iulian Stamate de la Steaua, un  jucător care a fost foarte aproape în această primăvară de semnarea unui contract cu Croaţia Zagreb. Energia are însă nevoie de doi pivoţi pentru că plecarea lui Kapular a lăsat liber un loc din cele trei pe care Stângă le doreşte acoperite la echipă.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: