A sosit şi portarul Kosanovic

Handbaliştii de la Energia Pandurii şi-au reluat de miercuri pregătirea la Târgu Jiu, în Sala Sporturilor  după un stagiu de o săptămână de pregătire fizică la Rânca. Antrenorul Vasile Stângă urmează să pregătească acum jucătorii tehnico-tactic timp de o lună în Sala Spoturilor, timp în care va avea programate şi meciuri de verificare. Între timp lotul s-a completat aşa cum se promisese cu un portar, Kosanovic fiind prezent la primul antrenament al echipei la Târgu Jiu.

Ajuns la Târgu Jiu mai târziu decât restul componenţilor echipei, portarul Milano Kosanovic a intrat imediat în programul echipei. Muntenegreanul a fost convocat la echipa sa naţională, acesta fiind motivul pentru care a ajuns mai târziu la pregătire.  Antrenorul Vasile Stângă este convins că acest transfer este unul reuşit şi spune că jucătorul va fi extrem de util echipei: „Eu sunt convins că sunt achiziţii bune iar Kosanovic este un portar cu experienţă şi ne va fi foarte util. El a venit  deja şi se antrenează cu noi iar polonezul ni se va alătura şi el spre finalul săptămânii. Ne-am înţeles cu el şi va semna un contract cu Energia.” Cei doi jucători împreună cu portughezul Coelho care a venit deja înaintea stagiului de la Rânca reprezintă probabil singurlele achiziţii ale acestei perioade, Vasile Stângă urmărind încă o extremă din Brazilia dar nefiind convins că transferul se poate perfecta.  Cu Vasiloiu care încă are o situaţie incertă date fiind pretenţiile mari ale federaţiei pentru fostul component al lotului olimpic de la Sighişoara, Stângă are acum 17 jucători în lot. Tehnicianul a precizat că jucătorii s-au pregătit bine la Rânca şi nu au probleme medicale şi nici febră după efortul prelungit.

Surpriza a fost Mazilu

Stângă a fost mulţumit în ansamblu de toţi jucătorii în stagiul de la Rânca dar în mod deosebit de interul Ionuţ Mazilu care vine după o pauză destul de lungă din cauza unei accidentări. Antrenorul a fost impresionat chiar şi speră că în retur Mazilu va avea evoluţii foarte bune: „Aleargă bine, surprinzător pentru pauza care a făcut-o, Mazilu este o surpriză şi pentru mine. Nu mai are probleme la picior şi sper să revină în formă în retur. Este un jucător care poate să-şi ajute echipa şi poate să-l suplinească pe interul dreapta. Trebuie să avem concurenţă pe posturi cu jucători de aceeaşi valoare. Mazilu, împreună cu Stojanovic, poate să facă treabă bună pe postul de inter dreapta.” Mazilu a explicat că problema sa medicală s-a rezolvat complet şi spune că vrea să ajute echipa să-şi îndeplinească obiectivul: „Nu mai am probleme la picior şi nu mai resimt nicio durere. Pentru retur îmi doresc să jucăm cât mai bine, să urcăm în clasament şi să ajungem între primele opt locuri pentru a îndeplini obiectivul pe care-l avem pentru că se mai poate încă. Sper să joc bine, să nu mă mai accidentez şi să urcăm în clasament.”

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: