Acuzaţie: Măsurile propuse de FMI, o intoxicare a lui Ciurel

Liderii de sindicat nu cred în veridicitatea propunerilor de reorganizare a Complexului Oltenia făcute de Fondul Monetar Internaţional (FMI). Sindicaliştii sunt de părere că este o intoxicare a directorului general al complexului, Laurenţiu Ciurel, care vrea în acest fel să ascundă managementul defectuos din ultimii doi ani. Mai mult decât atât, liderii sindicali spun că, chiar dacă FMI ar fi venit cu astfel de propuneri, asta nu înseamnă că trebuie şi acceptate.

Sindicaliştii spun că nu mai cred în spusele managerului CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Acesta a spus că vinerea trecută FMI a propus două variante pentru reorganizarea companiei, una prevedea închiderea a cinci grupuri, iar alta închiderea unui grup de la Turceni şi a termocentralelor Işalniţa şi Craiova II, dar şi a carierelor aferente. Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) spun că Ciurel vrea să ascundă în acest fel faptul că nu a condus bine compania, aruncând pe FMI decizia de închidere a unităţilor. “Individul acesta nu ştie decât să manipuleze. Salariaţii îl întreabă ce a făcut el în ultimii doi ani şi jumătate cu compania de a ajuns în halul acesta. Asta e marea problemă. Este ceva oficial că FMI a propus chestiile alea? Nu-l cred pe Ciurel, de la o zi la alta îşi schimbă declaraţiile. Minte pentru a intimida salariaţii şi pentru a încerca să spele imaginea sa şi a celor care îl susţin referitor la managementul catastrofal pe care l-a făcut până acum. El şi cei care îl susţin, Ponta, Călinoiu, sunt vinovaţi de tot ce s-a întâmplat în această societate. Eu nu ştiu dacă FMI a impus sau n-a impus. Pe Ciurel nu-l mai cred nici dacă îmi spune că 1 plus 1 fac 2. Nu numai eu, nici salariaţii”, a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte FNME.

Marciuc: Nu avem nimic oficial de la FMI

Nici prim-vicepreşedintele Federaţiei “Univers”, Adrian Marciuc, nu este convins că spusele directorului general sunt reale. Sindicalistul spune că administraţia complexului şi autorităţile de la Centru nu ar trebui să accepte propunerile FMI, dacă acestea există. “Asta ne-a spus directorul general, dar nu ne-a spus FMI. Nu sunt ferm convins că a spus FMI. N-avem nimic oficial. Sau nu tot ce spune FMI trebuie să punem în aplicare noi.  Până la urmă, Guvernul nu trebuie să facă tot ce spune FMI. Dacă ei spun să ne aruncăm în lac, ne aruncăm în lac? Nu sunt de acord cu concepţia aceasta”, a spus Adrian Marciuc.  

Creţan: FMI este duşmanul poporului român

Sindicalistul Constantin Creţan are o altă părere. Consideră că propunerile sunt reale şi crede că intenţia FMI este de a închide unităţile care produc energie pe cărbune. „Sunt foarte adevărate. Sunt un militant împotriva Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale. Iată că asta şi urmăresc. În primul rând acuz Guvernul României şi conducerea complexului că stau în genunchi în faţa Băncii Mondiale pentru nişte împrumuturi care ne vor duce în stare de faliment sau de dispariţie. FMI nu are ce căuta în România, practică o politică de jaf şi de distrugere. Niciuna din variante, pentru că cele două susţin distrugerea energiei pe cărbune în favoarea băieţilor din energie pe energia verde care sunt finanţaţi de noi toţi şi în favoarea speculanţilor de certificate. De la 4 euro au ajuns la 8 şi vrea să ajungă la 30 de euro. Fondul Monetar Internaţional este duşmanul poporului român”, a comentat Constantin Creţan.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: