Adeverinţele false de romi i-au adus lui Negrea încă o condamnare

Fostul angajat al Biroului pentru romi din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Iorgu Negrea, a fost condamnat într-un nou dosar de corupţie la 5,6 ani închisoare, proces derulat vara aceasta pe rolul Tribunalului Gorj. Aceasta este a doua sentinţă de care bărbatul are parte pentru fapte similare, cel mai probabil, la final, sentinţele urmând să fie conexate şi inculpatul să execute o singură pedeapsă. Negrea se află în arest preventiv de la începutul anului, după ce un bărbat l-a denunţat pentru că i-ar fi cerut bani contra eliberării unei adeverinţe din care să reiese că acesta este rom şi poate candida pe locurile rezervate minorităţilor etnice la o şcoală de subofiţeri a Poliţiei. Acesta a fost prins atunci în flagrant în timp ce lua 2000 de lei pentru a elibera o astfel de adeverinţă, Negrea fiind şi vicepreşedinte al filialei Gorj al Uniunii Romilor Creştini din România.

          Ulterior, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au fost depuse mai multe autodenunţuri, Negrea fiind trimis în judecată în două dosare în care era acuzat de mai multe fapte de corupţie. El a fost judecat pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, având peste 10 astfel de acuzaţii.

          În primul dosar Negrea a primit o sentinţă de 4,6 ani închisoare, procesul aflându-se în faţa de recurs, fiind pe rolul Curţii de Apel Craiova. Sentinţa de 5,6 ani pronunţată în cel de-al doilea dosar nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. Inculpatul Iorgu Negrea şi-a recunoscut faptele de care a fost acuzat doar în primul dosar, în cel de-al doilea el negând categoric orice acuzaţie formulată la adresa sa, judecătorul de caz precizând pe parcursul procesului de câteva ori că acesta îşi îngreunează situaţia dacă nu devine cooperant cu instanţa de judecată.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: