Administrator cercetat pentru evaziune fiscală

Un administrator din Târgu-Jiu a fost descoperit de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor că nu îşi înregistrează corect veniturile. Administratorul s-a ales acum cu dosar penal pentru evaziune fiscală.

Administratorul B.M. din Târgu-Jiu a prejudiciat statul cu aproximativ 560.000 de mii de lei, iar acum este cercetat pentru evaziune fiscală. Din probatoriul administrat se pare că în anul 2010, în calitate de administrator al unei firme cu sediul în municipiul Târgu-Jiu, nu a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii sumele provenite din vânzarea de cantităţi de grâu şi furaje. „Nedeclarând aceste venituri organelor fiscale, suspectul a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 559.600 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj au început urmărirea penală faţă de administrator, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală”, spune Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Ofiţerii de investigare a fraudelor continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să înainteze dosarul penal unităţii de parchet competente cu propuneri legale.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: