Admitere la instituțiile din subordinea MAI

Cei care îşi doresc o carieră ca pompier, jandarm sau polițist pot participa la examenele de admitere care se organizează la instituțiile de învățământ de specialitate. În anul 2013  în instituţiile de învăţământ ale MAI, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs un număr de 167 locuri, pentru arma „Pompieri şi Protecţie civilă” - 160 de locuri.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti, Facultatea de Pompieri organizează examen de admitere pe 35 locuri, bărbaţi, cu o perioadă de școlarizare de 4 ani, iar  Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” - Boldeşti, judeţul Prahova, pentru 125 locuri maiştri militari şi subofiţeri pompieri şi protecţie civilă, tot bărbaţi, cu școlarizare 2 ani.

Cei care doresc să urmeze o carieră în Jandarmerie au mai multe posibilități de școlarizare la  București, Drăgășani, Fălticeni, Brașov, Sibiu, Pitești, Buzău și Constanța, unde sunt disponibile 167 de locuri atât pentru bărbați, cât și pentru femei.  La academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti sunt puse la dispoziția celor care vor să fie polițiști peste 400 de locuri, iar a școlile de agenți și subofițeri peste 1170 de locuri. Cei care sunt interesați pot obține informații suplimentare legate de întocmirea dosarelor dar și despre modalitatea de examinare de la Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, Inspectoratul de Jandarmi ,, Tudor Vladimirescu,, Gorj, dar și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: