Afacerişti care foloseau persoane fără adăpost pentru a înşela statul

Polițiștii sub coordonarea procurorilor DIICOT au efectuat ieri dimineață 25 de percheziții domiciliare în Gorj, Mehedinți și Caraș Severin. Au fost vizate mai multe persoane suspectate că prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală ar fi adus un prejudiciu la bugetul consolidat al statului de peste 7 milioane de lei. Totodată oamenii legii au pus în executare 19 mandate de aducere.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș—Severin și procurorii D.I.I.C.O.T.—Biroul Teritorial Caraș-Severin au efectuat 25 de percheziții domiciliare în județele Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj, pentru destructurarea unei grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, a polițiștilor de la serviciile de combatere a criminalității organizate Mehedinți și Gorj, precum și al celor de la Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin. „Din probatoriul administrat în acest dosar s-a stabilit că membrii grupării ar fi înregistrat în fals, în evidențele contabile, documente care atestau efectuarea unor acte comerciale fictive. În baza acestor documente false introduse în contabilitate, s-a prejudiciat bugetul de stat, pe de o parte, prin restituirea ilegală de TVA, iar, pe de altă parte, prin diminuarea profitului impozabil, atestând cheltuieli fictive. În activitatea infracțională erau interpuse mai multe societăți comerciale, prin care se derulau activități comerciale (plăți) fictive, sumele de bani rezultate fiind însușite în interes personal. În acest circuit comercial exista o ultimă firmă, în sarcina căreia rămânea datoria fiscală și care era deschisă fictiv pe numele unor persoane care nu puteau fi găsite de autorități ale statului cu atribuții în domeniu fiscal, întrucât erau fie persoane fără adăpost, fie persoane care locuiau, în fapt, în străinătate”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Prejudiciu de peste 7 milioane de lei

Prejudiciul estimat până în acest moment este de peste 7.000.000 de lei. În cauză, față de 20 de suspecți se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire în grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, fals și uz de fals. Persoanele depistate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.—Biroul Teritorial Caraș-Severin, în vederea audierii și luării măsurilor legale ce se impun.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: