Află de ce Gorjul este ocolit de hipermarketuri

„Societăţile de acest tip nu se aruncă cu capul înainte”, este una din explicaţiile pe care Ciprian Florescu, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Gorj, le are pentru faptul că suntem un judeţ ocolit de super sau hipermarketuri. Declaraţia a fost făcută aseară la TV Sud, unde Florescu a explicat şi de ce judeţele vecine sunt căutate de investitori. „Vâlcea este mare, Doljul are aeroport, Mehedinţiul este judeţ de graniţă”, a explicat Florescu.

Ciprian Florescu, adjunctul lui Ion Călinoiu la Consiliul Judeţean Gorj, a recunoscut ieri că autorităţile locale nu au soluţii pentru a aduce investitori. Florescu a fost invitat la emisiunea „Întrebările zilei”, unde a fost băgat în corzi de moderatorii Eugen Măruţă şi Alin Ion.

Florescu a început prin a spune cum investitorii nici măcar nu se deranjează să răspundă la propunerile care vin dinspre CJ Gorj. „Pe 20 august, un astfel de market de materiale de construcţii a deschis un punct de lucru la Slatina. Printr-o relaţie personală le-am transmis mesajul de veni şi la Târgu Jiu, unde există teren disponibil. Din păcate, nici până astăzi nu am primit răspuns”, a spus Florescu.

Vicepreşedintele CJ Gorj a continuat spunând că autorităţile locale „au contactat un supermarket care are deschis la Severin”. Şi de data asta, autorităţile aşteaptă un răspuns. „Au cerut planuri cu terenurile disponibile. Sunt astfel de terenuri în zona CET, care se va dezvolta, pentru că este lângă drumul de rocadă. Aşteptăm răspuns. Dar ştiţi că astfel de societăţi nu se aruncă cu capul înainte. Fac studii de piaţă. Din păcate unul dintre hipermarketurile existente în Gorj (n.r.: Interex) a cedat. Sunt 50 de oameni care îşi pierd locurile de muncă”, a mai spus Ciprian Florescu.

Nu avem investitori, dar avem angajări politice

Întrebat de ce în Gorj au venit doar doi investitori străini în acest an, Ciprian Florescu a explicat că Gorjul nu este favorizat din punct de vedere geografic. „Vâlcea este mare, Doljul are aeroport, Mehedinţiul este la graniţă”, a spus Ciprian Florescu, ca şi cum singura soluţie ar fi mutarea judeţului mai la vale.

Pentru că ieri un membru USL a devenit director la Minprest, Ciprian Florescu a fost întrebat dacă a contat culoarea politică. „Contează şi factorul politic. Nu sunt ipocrit să spun că oricine poate fi angajat într-o astfel de poziţie”, a spus Florescu după o scurtă ezitare.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: