Agent al IPJ Gorj condamnat pentru braconaj

O anchetă destul de discretă făcută de polițiști și procurori în primăvara anului trecut s-a finalizat acum la instanța de judecată cu condamnarea la închisoare cu suspendare a unui agent din cadrul IPJ Gorj. Omul legii a fost prins la braconaj în zona Motru, în perioada Paștelui, acum  el și complicele său fiind de acord să își recunoască faptele în fața judecătorului care urma să le decidă soarta.

Ambii au cerut să fie judecați în procedură simplificată și, ca urmare, a primit pedepse reduse, sentința de acum, dacă va rămâne definitivă, urmând să îi pună capăt carierei de polițist agentului respectiv. „Stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului Măreşescu Ion Silviu, pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj. (…) Stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului Măreşescu Ion Silviu, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor. (…) Constată concurente faptele şi stabileşte în sarcina inculpatului o pedeapsă rezultantă de 1 an închisoare. În baza art. 83 alin. 1 C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen. de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe”, a decis instanța pentru agentul de poliție, un verdict similar fiind luat și pentru cel considerat complice al acestuia, Doru Gușe. Ambii trebuie să fie timp de doi ani sub observația Serviciului de Supraveghere din cadrul Tribunalului Gorj, pedeapsa de acum fiind dată și în contextul în care AJFPS Egreta nu s-a constituit parte civilă având prejudiciul infracțional recuperat, respectiv cele două căprioare împușcate primăvara trecută.

De la cei doi inculpați magistrații au dispus confiscarea armelor folosite la faptele de braconaj, verdictul de acum nefiind unul final. „Dispune confiscarea specială a următoarelor bunuri: - armă de vânătoare cu glonţ ,marca BROWNING , calibrul 30 -06 , seria 02545ZY351. - 4 tuburi de cartuş , cal. 30-06 marca GECO , având capsa percutată, folosite la tragerile experimentale. - 7 tuburi de cartuş , cal. 30-06 marca GECO , având capsa nepercutată ridicate de la inculpatul Măreşescu Ion Silviu. - 2 tuburi de cartuş , având capsa percutată , cal.12 mm , folosite la tragerile experimentale. - 2 tuburi de cartuş , având capsa percutată , cal.16 mm , folosite la tragerile experimentale. - proiectil deformat extras din corpul căpriorului. - proiectil , model de comparaţie , utilizat la tragerile experimentale. - un tub cartuş , având capsa percutată , cal.30-06 mm , găsit la locul săvârşirii infracţiunii. - rucsac inscripţionat BRUNOTTI. - cuţit cu lungimea de 22 cm , cu plăsele de culoare maro , aflat într-un toc din material textil de culoare neagră. - briceag cu lungimea de 11 cm cu plăsele de culoare maro”, se mai arată în decizia instanței.

Agentul de poliție este primul din cadrul IPJ Gorj care are parte anul acesta de o condamnare finală, în 2015 mai mulți colegi ai săi fiind implicați în diverse anchete penale, unii primind condamnări și de câte 13-14 ani pentru acuzația de crimă.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: