AJOFM Gorj va forma tinerii şomeri cu bani europeni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a lansat ieri un proiect prin care se încearcă consilierea a 400 de şomeri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, dar şi formarea profesională a altor 60 de aceeaşi vârstă. De altfel, alţi 30 de şomeri vor urma un curs de competenţe antreprenoriale. AJOFM Gorj speră ca la finalul proiectului cel puţin 100 de şomeri tineri să fie încadraţi pe piaţa muncii din Gorj.

Beneficiarii acestui proiect vor fi în special tineri şomeri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani şi care vor fi consiliaţi şi formaţi profesional pe bani europeni. Nu mai puţin de aproape 18 miliarde 900 de milioane vor fi investiţi în trei cursuri de formare profesională în trei meserii solicitate pe piaţa muncii locale, dar şi în informarea şi consilierea profesională individuală a unui grup de 400 de şomeri gorjeni. Localităţile în care se va implementa acest proiect sunt Târgu Jiu, Rovinari şi Târgu Cărbuneşti, în Motru fiind în desfăşurare un proiect asemănător. „Obiectivul general este îmbunătăţirea adaptabilităţii şomerilor tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani şi şomeri de lungă durată, tineri şi adulţi, la nevoile şi evoluţia pieţei locale şi regionale a muncii”, a declarat Romeo Chiriac, şef birou formare profesională din cadrul AJOFM Gorj.

Concursuri de planuri de afaceri

Tinerii şomeri care vor avea idei de afaceri vor fi premiaţi în cadrul unui concurs organizat de AJOFM Gorj. „Vom avea şi un concurs de planuri de afaceri dezvoltate de participanţi în urma cărora se vor selecta trei cele mai bune propuneri care vor beneficia de premii în vederea înfiinţării unei afaceri ca persoană fizică autorizată sau ca întreprindere individuală urmând ca în termen de maxim 60 de zile să se facă dovada înfiinţării propriei afaceri”, a declarat Romeo Chiriac. În cazul celor 60 de şomeri, cursurile de formare profesională vor avea loc atât <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Centrul de Calcul din Târgu Jiu cât şi în cele două localităţi participante. Durata unui curs este de şase luni. „În ceea ce priveşte cele trei meserii, acestea vor fi stabilite şi în urma opţiunilor şomerilor însă din experienţă vă spun că cea mai mare plasare pe piaţa muncii o are meseria de operator introducere, validare date. Vom încerca să facem o canalizare pe piaţa muncii locale”, a precizat Romeo Chiriac.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: