Albine buclucaşe au dat buzna pe centrul Municipiului Târgu Jiu

Un roi de albine rătăcite de stup au poposit în decursul zilei de ieri pe unul dintre pomii ornamentali de pe centrul Municipiului Târgu Jiu şi nu au vrut să mai plece de acolo sub nici o formă.

Un membru al Asociaţiei Crescătorilor de albine din România a observat roiul de albine în timp ce se deplasa prin zona centrală şi a adus un stup pe care l-a urcat în pomul cu pricina. Scopul a fost de a le face pe cele peste 40 000 de albine să intre în stup.“Eram în trecere cu maşina şi am observat roiul de albine cum colinda în căutarea unui loc în care să se aşeze. Roiul acesta de albine este posibil să aparţină stuparilor din zonă Am adus stupul şi l-am pus în pom, sper că până în seara asta să intre toate în stup, ele coboară treptat şi se instalează..Dacă vine colegul meu cu două rame de puiet, e vorba de cinci minute. Sunt puţin indecise, nu ştiu ce să facă, văd că şi-au trimis cercetaşii să verifice stupul. Nu sunt periculoase pentru că nu se simt ameninţate. Dacă mişc de pom ar putea să înţepe pe cineva”, a spus Dan Cherciu, membru Asociaţia Crescătorilor de Albine din România.

Apicultorii susţin că acest fenomen este des întâlnit în perioada estivală datorită faptului că albine trec prin fenomenul de înmulţire şi nemaivând loc în stup pleacă în căutarea altuia. “Aici cred că sunt trei familii de albine, cu siguranţă sunt peste 40.000, s-au înmulţit şi nu mai au loc suficient în stup şi atunci pleacă în căutarea altei case”, a ţinut să precizeze Dan Cherciu Membru Asociaţia Crescătorilor de albine din România

Înţepătura unei albine poate fi fatală pentru persoanele alergice.  În ţara noastră mai multe persoane au decedat după ce au fost înţepate de albine.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: