Alegerile pentru AJF Gorj, pe ultima sută de metri

Alegerile pentru preşedinţia Asociaţiei Judeţene de Fotbal se apropie, lupta dintre cei doi candidaţi devenind tot mai aprigă. Daniel Băloi şi-a prezentat public un program pe care vrea să-l pună în aplicare dacă va fi ales, explicând cum va rezolva problemele cu care s-a confruntat asociaţia dar şi cluburile şi asociaţiile afiliate. Programul lui Mihai Prunariu nu este încă public fiind ocupat cu denigrarea contracandidatului....

Delegaţii şi preşedinţii echipelor de fotbal din judeţ afiliate la AJF Gorj vor vota vineri pentru alegerea preşedintelui. Au de ales dintre noutatea cu care vine fostul secretar general Daniel Băloi şi pe care a prezentat-o prin intermediul mass-media şi prin programul depus odată cu dosarul său şi continuarea proiectelor lui Prunariu. Acesta nu a făcut public un program însă, fiind probabil ocupat cu denigrarea contracandidatului, ziarele abundând zilele acestea de tot felul de acuzaţii neargumentate în niciun fel şi de lovituri sub centură.

Suspendarea lui Cosmin Tutunaru, mărul discordiei

Doi dintre oamenii care s-au implicat activ în fotbalul gorjean în ultimii ani şi care la un moment dat păreau să colaboreze foarte bine împreună au ajuns acum să se lupte pentru şefia AJF, fiecare venind cu câte un program propriu şi cu idei de a revigora asociaţia. Ruptura dintre cei doi oameni de fotbal a apărut însă după o gravă încălcare a statutului AJF de către actualul preşedinte, Mihai Prunariu, care l-a suspendat pe o perioadă nedeterminată pe şeful arbitrilor, Cosmin Tutunaru în urmă cu câteva luni. Decizia a fost luată în Comitetul de Urgenţă al AJF dar s-a revenit apoi asupra sa dovedindu-se că fusese nestatutară, Biroul Executiv luând hotărârea de a-l repune în funcţie pe Tutunaru. Mihai Prunariu s-a supărat atunci pentru că i s-a atras atenţia de către Daniel Băloi asupra faptului că a făcut un lucru nestatutar şi ilegal. „Este adevărat şi pot confirma mai multe persoane faptul că acesta a fost motivul rupturii dintre mine şi Mihai Prunariu. Am considerat atunci că statutul AJF nu poate fi călcat în picioare chiar de către preşedintele în exerciţiu. Decizia de suspendare a lui Cosmin Tutunaru putea fi luată doar în Biroul Executiv şi nu în Comitetul de Urgenţă. Iar despre cum s-a votat acolo nici nu vreau să vorbesc pentru că statutul arată foarte clar cine putea vota.”

Suspendarea a fost nestatutară

Suspendarea şefului CJA Gorj, Cosmin Tutunaru, în urmă cu câteva luni, pentru o presupusă delegare care a deranjat la momentul respectiv conducerea AJF s-a dovedit a fi nestatutară. Ba mai mult, aceasta a fost considerată un abuz din partea lui Mihai Prunariu. Supărat pentru delegarea unui arbitru la meciul dintre Ştiinţa Godineşti şi Avântul Baia de Fier, preşedintele AJF a convocat atunci în regim de urgenţă pe cei care fac parte din Comitetul de Urgenţă. Conform Statutului AJF (art. 34. foto) acesta este alcătuit din preşedinte, cei doi vicepreşedinţi şi secretarul general. Atunci când aceştia s-au întrunit la vot, Mihai Prunariu a votat pentru suspendarea lui Tutunaru, vicepreşedintele Gheorghe Tutunaru a votat împotrivă şi cel de-al doilea vicepreşedinte, Ion Bălănescu s-a abţinut, secretarul general Daniel Băloi nefiind prezent pentru că demisionase din funcţie. Astfel, preşedintele Prunariu a reuşit să-l suspende din funcţie pe Cosmin Tutunaru fără să întrunească majoritatea absolută a membrilor Comitetului de Urgenţă, conform statutului. Mai mult, cei prezenţi la şedinţă au confirmat faptul că la vot a luat parte şi trezorierul AJF, Ion Trămândan, care nu face parte din acest comitet şi nu avea calitatea necesară să participe.

Tutunaru a fost suspendat aproximativ două luni după şedinţa Comitetului de Urgenţă, fără să se fi întrunit majoritatea statutară. Decizia a fost una ilegală pentru că nu era statutară, doar Biroul Executiv putând lua decizia în acest caz. Ceea ce s-a şi întâmplat la următoarea şedinţă de birou executiv când s-a analizat decizia care fiind nestatutară a fost anulată iar Cosmin Tutunaru a revenit la conducerea CJA Gorj.

       Daniel Băloi:

-      este căsătorit şi are două fetiţe

-      a jucat fotbal la Pandurii la juniori şi la alte echipe din judeţ;

-      a arbitrat la nivelul judeţului Gorj şi la eşalonul divizionar C, promovând chiar şi în lotul B de unde a fost scos în urma unei decizii controversate care l-a făcut să renunţa la arbitraj;

-      a fost secretar general al AJF Gorj de unde a demisionat în acest an;

-      este secretar general al clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Mihai Prunariu:

-      este căsătorit şi are două fete;

-      a fost arbitru divizionar la nivelul lotului C;

-      a fost preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri din cadrul AJF Gorj;

-      a fost preşedinte al AJF Gorj în ultimii patru ani;

-      a fost până recent director al clubului Pandurii de unde a fost demis în urmă cu o lună.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: