Allview Soul X8 Pro: un telefon excepțional al brand-ului românesc

Brand-ul românesc Allview, deținut de compania Visual Fan, comercializează smartphone-uri din 2002 și a fost prima companie din țară care a dezvoltat o tabletă și un smartphone. Ba mai mult, compania a avut o perioadă de glorie în care a lansat cel mai subțire smartphone de tip dual-sim: Allview X2 Soul PRO.Prezentat în 2015 la MWC Barcelona, acest telefon avea o grosime de 5.5 mm, fiind identic pe partea de design cu fratele său mai mic, Allview X2 Soul, dar cu hardware actualizat.

Acum, brand-ul românesc încearcă să se reinventeze și să devină iar o opțiune viabilă pentru români și nu numai. Astfel, a lansat anul acesta Allveiw Soul X8 Pro, care reprezintă un upgrade mult mai mare față de predecesorul său, Allview X7 Pro. Este, fără doar și poate, cel mai bine realizat telefon al companiei de până acum, fiind realizat din materiale de calitate.

Design și ecran

Din punct de vedere al materialelor, deși este un telefon mid-rage, Allview a optat pentru o ramă din aluminiu și sticlă pe partea din față și din spate, în loc de plastic. Acest lucru îi oferă un aspect premium telefonului. Smartphone-ul cântărește 205 grame și se simte destul de solid în mână, grosimea sa fiind de 8.65 de mm. Cu toate acestea, se ține ușor într-o mână și este destul de subțire. Inspirația pentru acest model pare că vine de la Samsung Galaxy S20 Ultra, fiind un telefon foarte arătos și modern. Ecranul are o diagonală de 6.67 inci, cu un ecran TFT, menit să reducă consumul de energie. Rezoluția este, însă, Full HD+ cu o rată de reîmprospătare de 60 Hz. Culorile redate sunt vibrante, contrastante și plăcute. Este acoperit cu Gorilla Glass 3, oferind protecție în cazul accidentelor.

Performanță

În ceea ce privește performanța lui Allview Soul X8 Pro, acesta are un cip MediaTek Helio G90T, octa-core și un GPU Mali-G76 MC4. Are 6 GB de memorie RAM și 128 GB de memorie internă, mai mult deâct suficientă. Dar, pentru cei ce au nevoie să extindă memoria, are slot pentru card micro SD. De asmenea, sistemul de operare cu care pleacă din fabrică este Android 11. Vine cu o baterie de 4000 de mAh, ce oferă o autonomie destul de lungă. Timpul de încărcare nu este la fel de bun ca al telefoanelor de top, dar nu este nici rău. În 30 de minute de încărcare ajunge la 40% din baterie, iar pentru o alimentare completă trebuie să așteptăm cam 2 ore și jumătate. Din punct de vedere al conectivității stă foarte bine. Este compatibil Bluetooth 5, are mufă USB-C, port Jack 3.5 mm, NFC și GPS. Din păcate nu vine cu compatibilitate cu 5G.

Camera foto

Allview Soul X8 Pro are un sistem penta de camere pe spate. Camera principală are 64 MP, camera ultra-wide are 8 MP, cea bokeh are 2 MP, cea macro are 5 MP, iar cea secundară are tot 2 MP. Avem autofocus, bliț LED și funcție HDR. De asemenea, putem filma 4K cu 30 fps. Camera frontală este de 32 MP. Modul de noapte nu este cel mai strălucit, dar camera este suficient de bună, mai ales având în vedere prețul de vânzare al acestui telefon.

Care sunt plusurile și minusurile acestui telefon de la Allview?

Printre părțile pozivite ale acestui telefon se numără:

• Design-ul modern și elegant;

• Materiale de calitate;

• Construcție solidă;

• Sunet puternic;

• Cameră decentă.

Desigur, are și dezavantaje, ca orice alt produs de pe piață:

• Procesor mai vechi;

• Încărcare lentă;

• Preț cam mare pentru ceea ce oferă dacă ar fi să comparăm cu alte telefoane de pe piață.

Allview Soul X8 Pro este un smartphone ok, decent, și este posibil să reprezinte un test pentru companie. Desigur, ar putea să fie îmbunătățit considerabil, ma ales din punct de vedere al procesorului. Acesta este cam vechi și cam lent, iar comparativ cu competiția este un dezavantaj foarte mare. Ne putem întreba dacă cipul ales ar fi putut fi influențat de criza semiconductorilor care a lovit acum, în pandemie. Din punct de vedere al design-ului și a modului în care este construit, este un telefon foarte arătos, solid și bine pus la punct. Cu toate acestea, multe persoane ar putea avea dubii în legătură cu achiziționarea acestuia.

Per total nu este un telefon rău, iar dacă sunteți fan al Allview sau pur și simplu doriți un telefon românesc, cu siguranță acest model este cel mai bun pe care îl puteți achiziționa. Allview mai are ceva îmbunătățiri de făcut, dar cu cât evoluează mai mult, cu atât viitoarele telefoane pe care le vor fabrica vor fi mai bune. Allview are mai multe modele de telefoane care se află sub prețul pieței și care merită testate.

Vizualizări: 988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: