Amendă usturătoare pentru furt de fier vechi

În data de 06.06.2010, ora 08:44, U. Dumitru a sesizat Poliţia Municipiului Tg-Jiu prin SNUAU 112, despre faptul că mai multe persoane au sustras dintr-o fermă aparţinând unei societăţi comerciale, fier vechi pe care l-au încărcat într-o căruţă.

Urmare a cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe Dumitru S., de 32 ani şi Gigel M., de 41 ani, ambii din Tg-Jiu, care, după ce au sustras două traverse de fier din incinta fermei, le-au valorificat la un centru de colectare a fierului vechi.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că Vasile S.M., de 30 ani, din Tg-Jiu, operator la acel centru de colectare, a primit fierul sustras, cantitatea de 435 kg, de la Dumitru S., fără ca acesta din urmă să îi prezinte un document de identitate.  Deşi unitatea păgubită a evaluat fierul sustras la suma de 2.000 lei,  Vasile S.M. i-a plătit lui Dumitru S. suma de 300 lei, fără a întocmi în mod corespunzător adeverinţa de primire şi plată pentru cumpărarea fierului.

Poliţiştii l-au sancţionat  contravenţional pe operatorul centrului de colectare cu amendă în valoare de 2.500 lei, conform prevederilor O.U.G. nr. 16/2001 privind gestionarea deşeurilor industriale reciclabile, republicată. De asemenea, poliţiştii îi cercetează pe Dumitru S. şi Gigel M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Biroul de presa IPJ Goj

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: