Amendat pentru că a primit fier vechi fără acte

Operatorul unui centru de colectare a fierului vechi din municipiu s-a ales cu amendă de nu mai puţin 2500 de lei după ce a primit la unitatea la care lucrează două traverse de fier pe care le-au adus doi indivizi. Acestora nu le-a fost cerut nici un fel de act, nici măcar cel de identitate, aşa cum prevede legea, poliţiştii intrând pe fir după ce cineva a sunat la 112 şi a anunţat că doi indivizi au intrat într-o fermă de la marginea municipiului şi au luat de acolo cele două traverse. Oamenii legii i-au identificat şi pe cei doi indivizi, pe numele cărora a fost deschis dosar penal pentru furt calificat.

                „Urmare a cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe Dumitru S., de 32 ani şi Gigel M., de 41 ani, ambii din Tg-Jiu, care, după ce au sustras două traverse de fier din incinta fermei, le-au valorificat la un centru de colectare a fierului vechi. De asemenea, poliţiştii au stabilit că Vasile S.M., de 30 ani, din Tg-Jiu, operator la acel centru de colectare, a primit fierul sustras, cantitatea de 435 kg, de la Dumitru S., fără ca acesta din urmă să îi prezinte un document de identitate.  Deşi unitatea păgubită a evaluat fierul sustras la suma de 2.000 lei,  Vasile S.M. i-a plătit lui Dumitru S. suma de 300 lei, fără a întocmi în mod corespunzător adeverinţa de primire şi plată pentru cumpărarea fierului”, spune ofiţerul de presă al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tică.

                Doi tineri din Bâlteni sunt şi ei în situaţia de avea dosar penal pentru fapte asemănătoare, fierul vechi începând să nu mai fie o afacere profitabilă, ei fiind prinşi însă furând de la o sondă petrolieră. „ În data de 06.06.2010, ora 21:23, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bâlteni au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că în punctul Fântâna Cucoanei, două persoane transportă cu o căruţă două panouri metalice tip sondă. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţişti ai Postului de Poliţie Bâlteni care i-au identificat pe Alin L., de 22 ani şi Alin L.D., de 19 ani, ambii din localitate, în timp ce transportau cu un atelaj două panouri metalice şi o scară metalică. Din verificările efectuate  a rezultat faptul că respectivele bunuri au fost sustrase de la o sondă de extracţie aflată în exploatare”, mai spune Tică.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: