Ananasul – remediu împotriva durerilor digestive

Ananasul are un conţinut bogat de vitamina C şi fitonutrienţi. "Acest fruct conţine o enzimă, denumită bromelină, care are capacitatea de a dizolva cheagurile de sânge care dau tromboze. Mai mult, această enzimă ajută la dizolvarea proteinelor de origine animală şi le face mai uşor de digerat", explică medicul nutriţionist Mihaela Bilic, autoarea cărţii "Trăiesc, deci mă abţin". Specialistul adaugă că fructul deblochează conglomeratele de alimente care stagnează în stomac şi dau dureri digestive.

În acelaşi timp, specialişti recomandă ananasul persoanelor care sunt în căutarea unei metode de a scăpa de excesul de grăsime. Dieta poate da rezultate tocmai datorită nutrienţilor care joacă un rol esenţial în organism. Astfel, vitamina C este un bun antioxidant, care, în plus, întăreşte sistemul imunitar, fără a ne pune în pericol sănătatea în această perioadă, când organismul are nevoie de forţe pentru a face faţă frigului. Specialiştii în nutriţie spun că nu există o dietă standard cu ananas, doar că numărul caloriilor consumate zilnic trebuie să fie în jur de 1.000. O felie de ananas de 55 de grame are 100 de calorii, completează nutriţioniştii. Specialiştii atrag atenţia că o dietă cu ananas nu trebuie urmată de o persoană cu hiperglicemie, deoarece acest fruct le agravează starea.

Datorită conţinutului de potasiu şi sodiu, fructul este indicat şi persoanelor care suferă de hipertensiune. Astfel, o cană de suc de ananas are 1 mg de sodiu şi 195 de mg de potasiu. Mai mult, ananasul conţine vitamina A, care ajută la adaptarea vizuală, la dezvoltarea normală a scheletului şi a smalţului dentar, precum şi la buna funcţionare a ficatului şi a tiroidei.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: