Andrei, din nou prefect. Revocarea a durat câteva ore!

Guvernul a demis ieri toţi prefecţii şi subprefecţii din ţară. Câteva ore mai târziu, Victor Ponta a dispus revocarea deciziei privind demiterea lui Liviu Andrei, acesta fiind astăzi singura excepţie din ţară. Ieri, după şedinţa de Guvern, surse politice îl dădeau ca viitor prefect pe Octavian Lupulescu, fost SPP-ist şi şef la Mascaţi. Cel care a dat vestea păstrării lui Andrei în funcţie a fost preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu.

În şedinţa de Guvern de ieri, Ponta a demis toţi prefecţii şi subprefecţii. La scurt timp, jurnaliştii au năvălit pe Octavian Lupulescu, dat ca viitor prefect. Cert este că acesta, nici nu a negat, nici nu a confirmat. Lupulescu a spus că nu i s-a propus această funcţie, dar ar accepta cu plăcere. Mai mult, deşi nu fusese uns prefect, Lupulescu se gândea la ziua în care va părăsi Prefectura. O va face cu fruntea sus, a menţionat acesta. „Vă spun şi dvs ce le-am spus şi celor care au sunat. Sunt pe drum de azi dimineaţă, am arbitrat un concurs la Suceava. Nu am avut nicio discuţie oficială, nu mi s-a propus. Probabil a fost o decizie luată în cadrul organizaţiei. Dacă voi fi anunţat de această numire, bineînţeles că voi accepta, cine ar refuza“, a declarat Lupulescu. Acesta este preşedintele PNL Turcineşti.

Surpriză

Cel care a dat vestea cea mare a fost preşedintele Ion Călinoiu. La ieşirea de la o emisiune de la Gorj TV, preşedintele Consiliul Judeţean a confirmat că numai ce încheiase convorbirea telefonică cu premierul Victor Ponta. Acesta îl anunţase că decizia de demitere a lui Liviu Andrei a fost revocată. Oricum, ieri toată lumea se întreba ce s-a întâmplat cu susţinerea lui Andrei, negociată de trecerea lui Dorin Filip, primarul din Rovinari, la USL. Oricum, Filip a negociat păstrarea lui Andrei până după alegerile locale, ceea ce înseamnă că Lupulescu ar putea fi numit după 10 iunie.

SURSE

Surse politice spun că pentru funcţia de prefect au mai fost în discuţie şi Dorel Chiriţescu, profesor la Universitate, dar şi Dorin Taşcău, directorul de la Colegiul „Tudor“.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: