Angajări amânate la spital din lipsă de bani

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a decis să suspende cele 18 posturi de registrator care trebuiau să fie scoase la concurs în perioada următoare. Conducerea unităţii spitaliceşti a realizat că nu există finanţare pentru plata a încă 18 salarii, aşa că la nivelul Comitetului Director s-a luat hotărârea suspendării. Între timp, medicii şi asistentele din cadrul Spitalului Judeţean abia mai pot face faţă volumului de hârtii ce trebuie înregistrate în calculatoare.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu nu mai poate face angajări, deocamdată. Conducerea unităţii medicale a luat decizia să suspende toate posturile care trebuiau scoase la concurs în perioada următoare. Este vorba despre cele 18 posturi de registrator, dar şi posturi de asistenţi medicali sau îngrijitori.

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean, spune că trebuie mai întâi să vadă pe ce bani se bazează după rectificarea din octombrie. ”Procedura de organizare a concursurilor pentru posturile de registrator şi pentru alte posturi a fost suspendată pentru o perioadă de 30 de zile ca să vedem, datorită aplicării majorării de salarii cu 12%, să vedem cum ne încadrăm financiar şi după aceea o vom debloca, nu vrem să ne aruncăm cu capul înainte, trebuie să analizăm foarte bine impactul pe care îl are această majorare de 12% a salariilor asupra bugetului. Nu-mi permit să fac angajări fără să am bani”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

De cealaltă parte, medicii din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu spun că pierd foarte mult timp cu făcut hârtii, în loc să se ocupe de pacient. ”În momentul de faţă este foarte greu fără aceşti registratori, pentru că în fiecare secţie asistentele trebuie să se ocupe, o asistentă e efectiv blocată de dimineaţa până seara pe calculator, sunt foarte multe secţii care nu au decât o singură asistentă pe tură şi în situaţia asta vă daţi seama că este foarte greu la vizite. În mod normal, va fi câte un registrator pe secţie, dacă nu reuşim măcar jumătate să le scoatem, să punem un registrator la două secţii. În clinicele universitare nu se ocupă asistenta sau doctorul de calculator, există un registrator care trece toate datele în calculator. Această muncă nu ar fi în atribuţiile noastre să o facem, dar o facem pentru că nu avem altă soluţie”, a spus Gheorghe Stanciu, medic ORL.

La momentul de faţă, bugetul Spitalului Judeţean Târgu Jiu este în proporţie de aproape 85% pentru cheltuieli salariale, în timp ce pentru medicamente şi alte cheltuieli se alocă doar 15%.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: