Antonescu s-a lepădat de... Patriciu

Am trăit să o vedem şi pe asta! Adică să-l vedem pe Antonescu cum se delimitează de Dinu Patriciu, după ce-l propusese prim ministru. Crin Antonescu s-a supărat rău de tot pe mentorul său Patriciu, după ce acesta a declarat public că-l consideră pe Geoană un liberal care stă foarte rău în pielea lui de socialist.

Patriciu  era sigur de faptul că Geoană stă rău în pielea lui de oaie după ce s-a crezut un lup autentic care a trăit mulţi ani de zile la Bush... Omul a spus ce crede şi cred că a fost sincer în aprecieri, numai că acest lucru va duce o mare parte din voturile liberalilor către Geoană, pe care tartorul liberal îl consideră de-al lor. Lui Geoană, aprecierea lui Patriciu îi va crea nu numai disconfort pentru că electoratul partidului său (el nu are electorat dar PSD are şi încă unul disciplinat) s-ar putea în cel mai bun caz să nu se mai ducă la vot, dacă acesta şi-a schimbat orientarea politică!

Desele sondaje de opinie date publicităţii îl  dau pe Geoană mai sus decât  Băsescu. Asta poate numai în imaginaţia operatorilor firmei care a sondat populaţia şi care-l doresc pe Prostănacul lăudat de Patriciu măcar cu o unghie mai sus decât sperietoarea celor doi candidaţi aflaţi în concubinaj cu amanta lor Johannis. Altfel, Băsescu îşi vede de drum mai ales că în sfârşit chiar duşmanii au ajuns să recunoască faptul că Ţara va funcţiona până la alegeri cu actualul guvern demis.

Şmecheria proaspetei opoziţii constă într-o chestiune de doi bani.  Trecerea guvernului Croitoru prin parlament se va face la ralanti, deşi toată lumea recunoaşte că ne trebuie un guvern capabil să guverneze. Amânarea votului parlamentului pentru săptămâna viitoare nu are decât un substrat şi anume acela de a întârzia atât de mult decizia cu privire la guvern, încât Băsescu să nu mai aibă timp să numească un al doilea guvern. Dacă două guverne consecutive nu pică la votul Parlamentului, atunci preşedintele nu poate activa clauza prin care poate să dizolve parlamentul. De asta se  tem foarte tare parlamentarii,  dar cu puţin noroc ar putea să experimenteze pe pielea lor proverbul conform căruia de ce îţi este frică nu scapi!

În condiţiile în care Băsescu va fi pentru a doua oară preşedinte, cu siguranţă va umbla la parlament, lucru pe care l-a promis în debutul campaniei sale. De-a lungul celor patru ani, ce a depins de el n-a prea rămas nerezolvat. De această dată declaraţiile lui l-au obligat şi pe Geoană să promită şi el că va umbla la parlament, dar oricum declaraţiile lui au părut mai mult o glumă!

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: