Anunţul pentru licitaţia strategiei energetice, publicat

Departamentul pentru Energie condus de Constantin Niţă a publicat, ieri, 5 noiembrie, anunţul privind intenţia de a demara procedura de achiziţie a unor servicii de consultanţă pentru elaborarea Strategiei Energetice Naţionale pentru perioada 2014-2035 şi perspective pentru 2050.

Anunţul a fost transmis şi Comisiei Europene. Scrisorile de interes pot fi depuse până pe 13 noiembrie iar acestea trebuie să cuprindă şi o estimare a valorii serviciului prestat. Autorităţile solicită ca aceste servicii de consultanţă să fie asigurate de firme cu reputaţie internaţională. „România va avea în vedere realizarea unui mix energetic diversificat, echilibrat, cu utilizarea eficientă a tuturor resurselor de energie primară interne şi a tehnologiilor moderne ce permit utilizarea pe termen lung a combustibililor fosili cu emisii reduse de gaze cu efect de seră, sursele de energie regenerabilă, precum şi energia nucleară“, se arată în anunţul publicat de Departamentul de energie.

Ministerul delegat al energiei, Constantin Niţă, vrea ca această strategie să cuprindă prognoza consumului şi a producţiei de energie electrică pe surse si ramuri industriale de consum, necesarul de capacităţi noi de producere, de transport şi distribuţie a energiei electrice, scenarii de evoluţie a preţurilor din ţară şi străinătate, estimarea investiţiilor necesare pentru proiectele energetice şi evaluarea surselor de atragere. În plus, firma ce va câştiga contractul trebuie să identifice şi proiectele energetice de interes naţional, precum şi evoluţia pieţelor de energie electrică, de gaze naturale şi produse petroliere şi de servicii de sistem tehnologice, din România, in context regional şi european, pe perioada 2014 - 2035.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: