Aparegio preia reţeaua de apă de la Scoarţa

Societatea Aparegio va prelua în cel mai scurt timp reţeaua de apă şi canalizare din comuna Scoarţa, anunţă autorităţile publice locale. Este cunoscut faptul că reţeaua de alimentare cu apă a comunei Scoarţa este una cu mari probleme dacă este să punem la socoteală branşările ilegale sau datoriile încă nerecuperate de la consumatori. Primarul Aurelian Cotârlău spune că Aparegio are însă de câştigat de pe urma preluării reţelei fiindcă ar putea accesa fonduri europene.

Principalul furnizor de apă din judeţul Gorj este pe punctul de a prelua sistemul de alimentare cu apă din comuna Scoarţa. Încă de la finele anului trecut era în discuţie preluarea mai multor reţele de alimentare cu apă din judeţ printre care Novaci, Turceni, Scoarţa şi Peştişani. Autorităţile locale din Scoarţa aşteaptă ca societatea Aparegio să preia cât mai curând cei aproape 50 de kilometri de reţea, fiind aprobată şi o hotărâre de Consiliu Local în acest sens. ”Discuţiile sunt mai vechi însă acum vorbim de fapte, Aparegio va prelua reţeaua de alimentare cu apă şi canal, este vorba de 50 de kilometri de reţea şi trei kilometri de canalizare. De asemenea, sunt peste 2.000 de cetăţeni racordaţi la reţea, Aparegio va prelua tot, inclusiv instalaţiile”, a spus Aurelian Cotârlău, primarul din Scoarţa. Că Aparegio va prelua un sistem de alimentare cu apă care are unele dintre cele mai serioase probleme a fost inclusiv demonstrat de Curtea de Conturi, instituţie care a scos la iveală neregulile acestei reţele.

Un raport al Curţii de Conturi arată clar că în Scoarţa sunt cele mai multe branşări ilegale la reţea dar şi pierderi, într-un singur an, în valoare de aproape 90.000 de lei. De asemenea, este cunoscut faptul că pe timp de secetă, sistemul de alimentare nu face faţă şi mulţi oameni sunt nevoiţi să-şi procure singuri apă.

În ce condiţii se face predarea

Primarul Aurelian Cotârlău cunoaşte problemele însă spune că în ultima vreme s-au mai remediat din ele şi că Aparegio nu va avea de pierdut dacă preia reţeaua. ”Am reuşit să stopăm cât de cât furturile iar datoriile au mai scăzut, cred că mai sunt de recuperat în jur de 50.000 de lei. Instalaţiile sunt bune, nu există ţevi sparte, iar problemele pe timp de secetă au rezolvare. Pentru Aparegio este un lucru bun pentru că pot accesa fonduri europene”, a spus primarul din Scoarţa, Aurelian Cotârlău.

Societatea Aparegio a transmis zilele trecute că va prelua sistemul numai după ce Consiliul Local Scoarţa va îndeplini toate etapele respectiv hotărâre ADIA, proces verbal de predare-primire a bunurilor, lista scurtă a bunurilor de retur, hotărâre privind delegarea gestiunii, hotărâre pentru atribuirea unui spaţiu în vederea înregistrării ca punct de lucru. Potrivit primarului Cotârlău, Aparegio îi va prelua şi pe cei şapte salariaţi ai firmei Consiliului Local care se ocupă în prezent de sistemul de alimentare cu apa.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: