Apele rămân tulburi în PNL Rovinari

Conflict mocnit în PNL Rovinari, chiar şi după numirea lui Florin Ungureanu ca preşedinte interimar, în locul lui Dorin Filip, decedat pe 8 august. Liderii judeţeni ai PNL Gorj au decis să-l susţină pe actualul viceprimar Laurenţiu Chivu la şefia primăriei, dar Ungureanu precizează că „lucrurile nu sunt bătute în cuie”. Consilierii au înghiţit cu greu ceea ce li s-a impus de copreşedinţii Barbu şi Vîlceanu, cel mai vehement fiind Eugeniu Staicu. Cu un gust amar a rămas şi consilierul Mihai Florin, care a sperat să fie el cel nominalizat la conducerea PNL Rovinari.

Trei persoane şi-au exprimat dorinţa de a prelua funcţia de preşedinte unic al PNL Rovinari: Florin Ungureanu şi Mihai Florin de la vechiul PNL şi Claudiu Vodislav de la vechiul PDL. Un alt doritor, care părea favorit acum o săptămână, Eugeniu Staicu, a ales să nu participe la şedinţa PNL Rovinari, supărat fiind că Barbu şi Vîlceanu au avut negocieri cu Robert Filip şi Laurenţiu Chivu de la UNPR.

Cel preferat de biroul permanent al PNL pentru şefia filialei Rovinari a fost Florin Ungureanu. Vodislav s-a retras din cursă, iar Mihai Florin a primit doar opt voturi. Acesta a plecat vizibil afectat de la şedinţă, spunând că a primit un nemeritat vot de neîncredere, după cât de mult a muncit pentru partid. Cel mai probabil pe liberali i-a deranjat apropierea acestuia faţă de familia lui Dorin Filip, fiind de presupus că Robert Filip va fi în 2016 candidatul UNPR la funcţia de primar în Rovinari.

Ungureanu intră în cursa pentru primărie

Dacă bătălia pentru şefia PNL Rovinari a fost lămurită, nu acelaşi lucru se poate spune despre Primăria Rovinari, unde viceprimarul UNPR Laurenţiu Chivu are atribuţii de primar.

Florin Ungureanu, preşedintele interimar al PNL Rovinari, spune că va avea loc o nouă şedinţă, la care va participa şi Laurenţiu Chivu. „Vom organiza o şedinţă, în care să avem şi punctul de vedere al actualului viceprimar cu atribuţii de primar şi să vedem care-i situaţia. Dacă putem să aducem un plus, prin numirea unui nou viceprimar, vom face şi treaba asta. În şedinţa care a avut loc miercuri, cei 9 consilieri, că domnul Staicu a lipsit, am fost întrebaţi dacă vrem să continuăm cu domnul Chivu şi toţi 9 consilieri prezenţi am fost de acord cu aspectul acesta, în prima fază, dar situaţia nu e bătută în cuie, se poate întâmpla orice”, a declarat Ungureanu. Acesta vrea să fie inclus într-un sondaj PNL pentru Primăria Rovinari. „Pentru alegerile din anul 2016 consider că ar trebui să se facă un sondaj de opinie, la nivel de oraş, iar care liberal se va situa cel mai bine, acela să fie candidatul PNL la Primărie. Eu sunt dispus să intru într-un sondaj, având în vedere faptul că sunt în PNL din anul 2004. Am mai candidat pentru postul de primar, în anul 2012 m-am retras pentru domnul primar Filip. În sondajele care s-au făcut în 2012, aveam 20%, domnul Filip avea 42%, dumnealui ca partid avea 17%, iar eu ca USL, am fost candidat la USL, aveam 56”, a declarat Florin Ungureanu. Acesta a precizat că se va retrage din competiţie dacă Eugeniu Staicu va dori să candideze, acesta fiind bine văzut de rovinăreni.

FUNCŢII

Florin Ungureanu lucrează ca jurist la societatea Apă Canal Salubritate, iar în anul 2000 a fost şeful Administraţiei, ocupându-se de coordonarea activităţii pieţei şi a parcărilor. Ungureanu este consilier local la al treilea mandat. Acesta a mai fost preşedintele PNL Rovinari şi în perioada 2004-2012, până când şefia partidului a fost preluată de Filip.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: