Apelul Jandarmeriei către protestatarii PDL

Vineri, 04 aprilie a.c., între orele 17.00-20.00, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj vor asigura măsurile de ordine publică și de protecție a participanților pe timpul marșului și al mitingului de protest organizat de către Partidul Democrat Liberal – Organizația Județeană Gorj care se va desfășura în Piața Prefecturii din municipiul Tg-Jiu.

Acțiunea de protest a fost avizată favorabil de către comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice constituită la nivelul Consiliului Local al Municipiului Tg-Jiu, iar la acţiunea de protest organizatorii estimează participarea a  aproximativ 1500 de persoane.

Astfel, pe traseul Platforma „Interex”- Aleea Digul Jiului cu traversarea str. Unirii, pe lângă podul de pe râul Jiu- Parcul Central către Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Bdul. Constantin Brâncuși până în dreptul străzii Crișan pe unde se va traversa – Piața Prefecturii, va fi organizat un marș care se va termina prin miting de protest în Piața Prefecturii.

            Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 Republicată,privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, jandarmii împreună cu poliţişti vor acţiona în dispozitive specifice, pe traseele de afluire şi defluire a participanţilor şi în zona de desfăşurare a manifestaţiei de protest, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor care ar putea să afecteze normele de convieţuire socială.

           Jandarmeria Gorj face apel către toți participanţii la această adunare publică că trebuie să respecte recomandările organizatorilor şi ale forţelor de ordine şi intervalul orar aprobat de Comisia de avizare a cererii de organizare a adunării publice şi să părăsească imediat locul unde aceasta se desfăşoară atunci când au fost somaţi de organizatori sau de forţele de ordine.

           Încălcarea dispoziţiilor Legii nr.60/1991 Republicată, poate să atragă, după caz, răspunderea disciplinară, contravenţională, civilă sau penală a organizatorilor sau a persoanelor fizice responsabile pentru conducerea adunării publice, fiind prevăzute amenzi de la 500 la 10000 lei.

Sursa: comunicat de presă

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: