Aproximativ 70 de elevi şi-au pierdut banii de liceu

Aproximativ 70 de elevi gorjeni au fost excluşi din Programul Bani de Liceu, începând cu data de 1 ianuarie, din cauza absenţelor nemotivate. Părinţii elevilor certaţi cu disciplina le cer drepturile de la inspectorat.

Elevii au apucat să-şi ia banii pentru trei luni însă după numărarea absenţelor nu au mai avut noroc. În Programul Bani de Liceu au fost incluşi 2.376 de elevi al căror venit brut lunar pe membru de familie a fost de maxim 150 lei, în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii. „Chiar dacă au fost acceptate toate dosarele depuse, pe parcursul anului şcolar, peste 300 de elevi îşi pierd banii de liceu din cauză că depăşesc 20 de absenţe nemotivate. Aceasta este o metodă de a-i constrânge să vină la şcoală pe cei certaţi cu disciplina”, a declarat Ermina Frunzaru, referent în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Părinţii nu cunosc situaţia copiilor

Foarte mulţi părinţii nu cunosc situaţia şcolară a copiilor şi vin la inspectorat pentru a cere lămuriri despre întârzierea ajutorului financiar. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj spun că părinţii ar trebui să treacă pe la şcoală înainte de a reclama faptul că nu au primit banii. „La fiecare sfârşit de lună, toate liceele din judeţ raportează la inspectorat numărul de absenţe al beneficiarilor Programului de protecţie socială”, a mai precizat Ermina Frunzaru

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: